Maandagmiddag en –avondverlof bevalt mij uitstekend!

Amstelveen-Thuis, ma.7 december 2009>>>

>>Vanmiddag mocht ik om 14:45u., volgens afspraak, naar huis. Had weliswaar de bus (165) gemist, maar nam uiteindelijk de bus van 15:22u., en arriveerde om kwart voor vier vanmiddag hier thuis. Wederom een heerlijke ervaring om weer even, al is het voor korte tijd, weer even thuis te mogen zijn. Mijn stemming is uitstekend, maar ook niet in overdreven mate.

Zonder met de auto te gaan rijden heb ik toch even geprobeerd of hij nog wilde starten, maar dat ging (de accu is afgelopen januari bij de apk-beurt vervangen en is dus nog vrij nieuw) gelukkig ook zonder problemen. Wat ik deze week in de kliniek nog even hoop te kunnen bespreken is het feit of ik inmiddels weer mag rijden. Lijkt mij geen probleem, want ik gebruik geen Lorazepam en ook geen slaapmedicatie meer, en mijn reaktievermogen is weer als vanouds, nl. bijzonder scherp. Heb overigens, behoudens de eerste tijd van deze opname, nooit problemen gehad voor wat betreft dat reaktievermogen. Het zou fijn zijn als ik z.s.m. weer mag rijden, om diverse redenen. Het maakt mij minder afhankelijk van mijn ouders (mijn moeder dus eigenlijk, want aangezien mijn vader dementerende is mag hij al enige tijd niet meer rijden), en mijn moeder die ook niet meer zo jong is loopt, zo zegt ze, zo langzamerhand ook op het einde van haar kunnen….

Maar goed, ik zit nu achter mijn desktop-computer, waarop nog de Release Candidate versie draait van het nieuwe besturingsprogramma Windows 7. Ik heb de beveiligingssoftware ge-updated, maar wacht nog even met het installeren van de definitieve (volledig Nederlandstalige) versie van Windows 7. Behalve het feit dat ik daar vandaag niet genoeg tijd voor heb, ben ik ook nog aan het sparen voor de 64-bits versie van Win.7-Ultimate. Heb daar nog ruim de tijd voor, want deze versie die nu op deze computer draait, werkt nog tot maart 2010 aanstaande.

Terwijl ik net de oven heb aangezet voor een “ouderwetse” portie vetarme ovenfrites met rundvleeskroketten, loop ik wederom vast toekomstge-richte plannen te maken, zowel voor wat betreft mijn sociale leven, als voor wat betreft vrijwilligerswerk. Wat dit laatste betreft zie ik het ook steeds meer als een uitdaging om als “ervaringsdeskundige” voor GGZ in Geest te gaan werken in de nabije toekomst, na mijn ontslag van de opname. Aangezien ik al zo’n slordige 30-35 jaar van mijn leven, aan de hand van eigen levenservaringen en het verloop van mijn stemming gedurende die periode, psychische processen en –stoornissen ben gaan analyseren mag ik in alle bescheidenheid toch wel stellen dat de daaruit voortgekomen zowel psychologische als spirituele inzichten me thans in staat stellen om ook in de toekomst (maar dan wel vrijwillig, betaalde arbeid geeft me teveel prikkels en psychische overbelasting), zo mogelijk met behoud van mijn Wajong-uitkering, veel voor de geestelijke gezond-heidszorg te betekenen. Ben wat dit betreft ook van plan om een zeer uitvoerig levensverhaal te gaan schrijven en dat verhaal (wat mogelijk ook de dieperliggende oorzaken van psychische problemen zou kunnen verduidelijken) vervolgens ook op het internet te plaatsen, waarschijnlijk ook op het volgende internet-adres: http://cbdekat.spaces.live.com ….

Maar…….., nu wordt het tijd voor het avondeten, en nog een paar uurtjes lekker thuis zijn, alvorens rond 22:00 uur weer naar de kliniek terug te gaan.

<<Boudewijn de Kat>>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: