Weekendverlof vr.11 dec.2009/13:30u tot zo.13 dec.2009/22:00u.

Amstelveen-Thuis, vr.11-12-2009/19:15u.:

Hallo allemaal, ik ben weer even thuis momenteel, het eerste volledige weekendverlof sinds de start van mijn opname in Hoofddorp op 9 oktober jongstleden. Ik had voor mijn vertrek naar huis alvast wat inkopen gedaan voor de komende week. Vervolgens wat tassen met spullen van de Amstelmere naar huis gebracht. Daarna even naar mijn ouders geweest om mijn hondje Debby op te halen. Daarna weer naar huis gereden. Debby voelt zich inmiddels al weer helemaal thuis hier. Ik heb me tot nog toe geen seconde verveeld hier. Heb rond zes uur vanavond Debby haar avondmedicatie gegeven (ze heeft cardiomyopathie, een hartspierziekte), en heb daarna ook mijn eigen avondmedicatie ingenomen, en zodirekt krijgt Debby haar avondmaaltijd.

Vanavond ga ik, of anders morgen, mijn tweede MP3-speler uit de kast halen, want het lijkt me een leuk idee om voor iemand van de gesloten afdeling D0 in Hoofd-dorp een muziek-montageprogramma te maken, zodat ze wellicht ook wat afleiding heeft van haar alledaagse zorgen en van de uitermate benauwende omstandig-heden op de afdeling aldaar. Voordat ik vanmddag de open afdeling in Amstelveen verliet heb ik nog even een kort geprekje gehad met A., een van de verpleegkun-digen van de open afdeling, over het feit dat er een hele mooie, mij uiterst dierbare vriendschappelijke band is ontstaan tussen P. en mij, en dat ik daardoor ook gëinteresseerd ben geraakt in haar psychiatrische aandoening. Er blijkt, zo begrijp ik, niks anders dan begrip en medeleven te bestaan m.b.t. de situatie van P. bij verpl.k. A., en mogelijk nog bij meerdere verpleegkundigen op de B0-afdeling in Amstelveen. Wel overweeg ik om komende week een privégesprekje te mogen heb-ben met iemand van de verpleegpost hier, in de hoop daarmee de toekomstige overplaatsing van P. naar de B0-afdeling hier wat te bespoedigen. Er heerst naar mijn persoonlijke overtuiging hier op de open afdeling (ik heb dit zelf ook ervaren) een veel beter en rustiger klimaat voor haar om te herstellen. Het zou haar herstel kunnen vergemakkelijken denk ik. Misschien kunnen ze hier dan overleggen met D0-Hoorddorp om e.e.a. te bespreken. Je weet immers maar nooit…………..

Maar goed, ik heb eigenlijk nog wel meer te vertellen over nieuwe ontwikkelingen, maar ik moet zo even met Debby een avondwandeling gaan maken. Maar, een ding is bijna absoluut zeker, dit berichtje zal hoogstwaarschijnlijk gauw nog een vervolg hebben. Het bevalt me hier uitstekend thuis!

Boudewijn de Kat.

                                                       archief2 026

                                                     FOTO VAN MIJN HUIS (westzijde woonkamer)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: