Nogal bedreigend sms-bericht (vriend van mijn ex) ontvangen. Stemming desondanks stabiel.

Amstelveen, 22-12-2009/21.03u.>>> Ruim een uur geleden een nogal hatelijk berichtje ontvangen van hoogstwaarschijnlijk de nieuwe vriend van mijn ex-vrouw Jolanda uit Den Helder.

Vlak voor onze echtscheiding had ik met haar afgesproken dat ik haar even een berichtje zou sturen als er iets zou gebeuren met een van de honden. Ben er pas twee dagen geleden toe gekomen om haar via het mob. nr. van mijn ex-zwager een kort sms-berichtje te sturen i.v.m. het overlijden van Daisy op 30 okt. jl. De volgende ochtend werd ik op mijn mobiel gebeld door Jolanda. Een positief gesprek, en Jolanda zei zelfs dat ze het erg waardeerde dat ik haar had gëinformeerd over dat overlijden.

Vervolgens heb ik bewust niets meer gedaan, geen sms meer gestuurd, geen post meer verstuurd, niet meer gebeld, etc. Dik een uur geleden ontving ik een sms berichtje op mijn mobiel. Maar ondanks de nogal hatelijke inhoud van dat sms bericht was mijn stemming daarna (immers, ik heb het hoofdstuk Jolanda al geruime tijd gelden afgesloten, en het een plek kunnen geven) stabiel. Voor alle zekerheid toch nog even per telefoon gesproken met Rob, een goede vriend van mij die ik al ken sinds de kleuterschool.  Maar het gesprek ging ook over leukere dingen.

Ik weet nog uit het verleden dat er in Jolanda’s familie nogal goed is in roddelen, het verdraaien van de werkelijkheid e.d. Maar, aangezien ik dit alles al geruime tijd geleden een plek heb weten te geven, kan het me emotioeneel gezien niet echt meer raken. Het verleden is het verleden en ik heb er vrede mee, en ik weiger weer opnieuw te vervallen in eindeloze kringetjes van negatief denken. Het leven wat ik nu ben gaan ervaren sinds mijn opname ervaar ik als bijzonder prettig en harmonieus, en dat wil ik graag zo houden. Heb daar ook alle vertrouwen in. Zometeen even een heerlijke douche nemen en………..ik zie uit naar mijn ontslag van overmorgen…

Groeten,  Boudewijn.

Comments

  1. Heel goed van je, knap dat je er positief boven bent blijven staan en je niet in de negatieve spiraal terug laat brengen.Ben trots op je, ga zo door.Groetjes Thea.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: