Grote geschoktheid i.v.m. bericht suïcidepoging Peggy…

Amstelveen, 31 december 2009//21.54u.>>>  Ja, het was me het dagje wel zeg. Ik werd vanmorgen om kwart over acht gebeld door Peggy, en ze vertelde me dat ze het even niet zag zitten, en overwoog om een einde aan haar leven te maken. “Ik mag van de leiding niet met mijn geheugen bezig zijn”,voegde ze eraan toe. Het gesprek duurde kort, maar probeerde haar wel voorzichtig te vertellen dat ze, als ze zelfmoord zou plegen dat ze dan niet alleen mij, maar verder iedereen zou kwijtraken om haar heen…. Hoewel ik eerst de indruk had dat ze wat rustiger was geworden, toch heb ik haar korte tijd later weer geprobeerd terug te bellen, omdat ik toch geen goed gevoel kreeg over het gesprekje. Ik kreeg toen haar voicemail, waaruit bleek dat ze haar mobiel had uitgezet. Heb daarnaast ook een sms bericht geschreven en verzonden aan Peggy, met dezelfde boodschap die ik haar door de telefoon probeerde over te brengen…. Maar ja, helaas, dat berichtje bleek dus helaas te laat verstuurd te zijn, achteraf….

Nadat ik vervolgens Debby had uitgelaten en iets had gegeten ben ik naar de Amstelmere gereden i.v.m. oudejaarsdag. Daar bereikte me het schokkende nieuws, nl. dat Peggy was gesprongen.

Gisterenavond nog een heel lang gesprek gehad per telefoon met Peggy. Positief gesprek, openhartig, maar wel veel opgekropte emoties in haar stem (komt m.i. mede doordat veel medicatie emoties juist afvlakt/onderdrukt; geen goede zaak, sprekend uit 30 jaar praktijkervaring als ervaringsdeskundige). Juist het ontladen van opgekropte emoties, onder begeleiding, zou haar juist enorm ontlasten en het herstel bevorderen, i.p.v. andersom!!! Al is het vaak helaas nog wel zo dat dit laatste door een aantal hulpverleners als ongewenst, ja soms zelfs als gevaarlijk wordt gezien. Ik betreur dat in hoge mate. Ben hierover een nette brief aan het schrijven a.d. verpleegpost D0 gesloten in Hoofddorp, en aan Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren, waar ik sinds enige tijd lid van ben geworden, ook met de bedoeling de vele “misstanden in de psychiatrie” (teveel bureaucratie, veeeel te strakke regelgeving e.d.) ter diskussie te stellen.

Daarstraks berichtje ontvangen van vader van Peggy. Botbreuken zijn gerepareerd, de scan was gelukkig positief, en ze is nu in slaap gebracht. Peggy en ik hadden ook afgesproken vandaag (31 dec. ‘s middags) voor een belafspraak, en we zagen daar allebei ook erg naar uit. Ik hoop nu maar dat ze weer spoedig zal herstellen. Aangezien ik haar (dat is overigens ook wederzijds) had gezegd dat de vriendschap met haar voor mij zondermeer de allermooiste en de mij meest dierbare vriendschap allertijden is die ik tot nog toe heb mogen ervaren in mijn leven, juist daardoor maakt het me weliswaar niet depressief, maar in een pulserende golfbeweging in de tijd bij tijden wel erg emotioneel. Wel met een aantal mensen gebeld weliswaar,maar toch……….het was voor mij wel een bewuste keuze om oud- en nieuwjaar deze keer niet te vieren. Heb ik ook geen enkele behoefte aan.

Haar vader stelde voor om nog even te wachten met het versturen van de beterschapskaart die ik vanmiddag heb gekocht.( Is ook beter i.v.m. noodzakelijke rust.) In het nieuwe jaar spreken we elkaar weer en we houden contact zei hij toen. Dan hoop ik ook te horen in welk ziekenhuis Peggy momenteel verblijft. Probeer toch straks wat te kunnen slapen, in ieder geval. Wil in ieder geval wel proberen de oude, positieve draad weer op te pakken, in de hoop dat de situatie van Peggy spoedig weer zal verbeteren. Eerdaags ga ik ook een verhaal schrijven over mijn ervaringen, over de positieve ontwikkelingen m.b.t. onze vriendschap, over de diepe vertrouwensband tussen haar en mij zoals die is ontstaan, over haar ongenoegens m.b.t. de psychiatrie, haar liefste hartewensen in het leven, maar ook over de positieve ontwikkelingen m.b.t. haar herstelproces zoals ze die begon te ervaren gedurende de afgelopen periode sinds we elkaar na een wekenlange contactonderbreking  weer geregeld hebben gezien en gesproken. Dingen die ze me in vertrouwen heeft vertelt houd ik natuurlijk voor mezelf.

Met vriendelijke groeten van Boudewijn de Kat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: