Verslag woensdag 3-2-2010: Bezoekje open afdeling De Amstelmere positief.

Amstelveen, 3 februari 2010>> Vanmiddag om 12 u. bezoek gehad van Marit, mijn spv’er van de GGZ. Gesprekje duurde ongeveer een half uur en was positief. Aantal bezoekjes wordt afgebouwd van één keer per week, naar één keer per twee weken. Verder bezig gegaan met het bestuderen van een handleiding die hoort bij een softwareprogramma voor het zelf bouwen en ontwerpen van websites. Vrij ingewikkeld, maar ook hier geldt: Geduld is een schone zaak, zoals met letterlijk alles in het leven.

Vanmiddag rond 14.30 uur ongeveer een anderhalf uur durend bezoekje gebracht aan de open afdeling van de kliniek voor volwassenen B0, De Amstelmere in mijn woonplaats Amstelveen. Het was erg rustig. Veel mensen waren afwezig, maar toch nog gesproken met een cliënt die had gehoord dat er op de gesloten afdeling van de GGZ grote fouten zijn begaan m.b.t. de behandeling van Peggy. Daar was ik zelf ook al geruime tijd van bewust. Heb vanmiddag de brief afgerond die ik eerdaags aan de gesloten afdeling ga versturen, inclusief een bijlage (ter inzage) m.b.t. mijn ervaringen en het contact met Peggy, wat vooral de laatste paar weken voor haar suïcidepoging alleen maar nog  verder in diepgang is toegenomen. De visie dat het uiteindelijk heus allemaal weer goed zal komen met haar is een visie die door velen wordt gedeeld. Ik heb Peggy beloofd dat ik haar altijd tot steun zal blijven, door dik en dun, en vandaar ook mijn brief aan de gesloten afdeling om mijn oprechte en goedbedoelde bezorgdheid te tonen m.b.t een aantal aspekten van haar behandeling aldaar die ik als allesbehalve herstelbevorderend heb gezien en ervaren.

De mensen daar op B0 De Amstelmere waren allemaal erg blij om me weer eens te zien, en heb in principe ook afgesproken voor a.s. zondagmiddag, voor een vervolgbezoekje. Zometeen even Debby haar eten geven en dan met haar wandelen. Een ding is zeker, ik mis Peggy heel erg, maar ben toch positief gestemd over haar toekomst, ook voor de periode na haar ziekenhuisopname. Ik ben, zoals ze dat ook altijd zelf heeft gewild (daar heeft ze me om gevraagd!), meer dan van harte bereid om haar te blijven ondersteunen, niet alleen vanuit mijn positie als ervaringsdeskundige, maar daarnaast ook als een van haar allerberbeste hartsvriend; en deze steun heeft ze ook hard nodig. Ik heb er in mijn brief aan Hoofddorp dan ook voor gepleid om haar z.s.m. na haar ontslag vanuit het ziekenhuis over te plaatsen naar de open afdeling in Amstelveen, onder deskundige en aktieve begeleiding van een hulpverlener/ervaringsdeskundige naar eigen keuze. En zelfs als het nodig zou zijn om na haar overplaatsing hele dagen aanwezig te zijn op de open afdeling….nou, dat zal me, om het maar eens plat te zeggen, "een worst wezen"…. Ze zou zich op de open afdeling hier in Amstelveen veel beter op haar gemak voelen, wat het herstel alleen maar bevordert.

 Vanavond wat administratieve zaken afhandelen en, als de tijd het toelaat, nog wat verder bestuderen van het softwareprogramma om zelf internetsites te kunnen ontwerpen en plaatsen op mijn tweede websiteadres: http://home.kpn.nl/kat00020. Voorlopig echter houd ik deze site van Windows Live nog gedurende langere tijd aan.

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: