Verslagje maandag 8 feb,2010; Gebeurtenissen, gedachten en dromen….

8 feb.2010>> Vanmiddag even op bezoek geweest bij mijn ouders, voor een praatje, maar ook om mijn vader te helpen bij zijn financiële administratie op de computer. Hij is in lichte mate dementerend, en hij is niet meer zo handig in het gebruik van de computer als jaren geleden. Toch merk ik weinig verdere achteruitgang in zijn toestand. Namen van mensen bijvoorbeeld kan hij zich nog allemaal herinneren. Het verduidelijken van computerwerkzaamheden is echter iets waar heel veel geduld voor nodig is, maar toch, dat is voor mij in ieder geval geen enkel probleem. Hij lijdt aan een zeldzame vorm van dementie, ook wel de “Lewy Body”ziekte genaamd. Twee keer per week, op woensdag en vrijdag, verblijft hij in het naast de Amstelmere gelegen centrum De Pelikaan, een opvangcentrum voor dementerende ouderen. Hij schijnt het daar erg naar z’n zin te hebben, en bovendien wordt daarmee ook mijn moeder enigszins ontlast, zodat ook zij eens wat meer haar eigen gang kan gaan. Wel waak ik ervoor dat m’n ouders, zoals voorheen zo vaak het geval was, téveel beslag leggen op het aantal bezoekjes.

Morgen een bezoekje aan een tuincentrum gepland, want het wordt hoog tijd om eens wat nieuwe planten aan te schaffen, zeker vanwege mijn langdurige afwezigheid hier thuis vanwege mijn afgelopen opname in resp. Hoofddorp en Amstelveen. Toen zijn er heel veel planten gesneuveld helaas. Maar toch, ook die afgelopen opname-periode bij de GGZ mag dan nodig zijn geweest, de uiteindelijke bedoeling daarvan was mijns inziens niet zozeer het herstellen van de zwaarste psychose tot op heden……., maar het ontmoeten van nieuwe mensen, waarvan de kennismaking met Peggy in positieve zin wel de meest bijzondere en kostbare verrijking van mijn voorheen nogal armoedige sociale leven is, al mis ik het contact natuulijk wel heel erg nu ze in het ziekenhuis ligt. Maar, zoals mijn grootvader uit Haarlem destijds altijd zei: "Geduld is een schone zaak"….. Wat dat sociale leven betreft, ben er al enige tijd achter gekomen dat zoiets als "toeval" niet bestaat, niet kán bestaan. Ik bedoel, mensen komen elkaar op deze wereld niet zómaar tegen, én dromen hebben altijd een bepaalde betekenis in het leven… Binnenkort een uitgebreid verslagje van de dromen die ik heb gehad sinds mijn ontslag van 24 dec.2009 jl….

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: