Verslagje za.27 feb.t/m ma.1 mrt.: Verdere spirituele bewustwording, afscheid Leo (verplk.Kliniek B0-open Amstelmere), nieuwe KPN-Dongel mobiel internet, en over 18 maart a.s. (mijn verjaardag).

2 maart 2010 >> Afgelopen zaterdag, 27 februari, een vrij goede dag, en ‘s middags en ‘s avonds op bezoek geweest bij de open afdeling van de kliniek De Amstelmere. ‘s Avonds wat frietjes gehaald voor mij en Maurice (cliënt afd.B0), en op de afdeling opgegeten. Die middag een andere cliënt begeleid naar winkelcentrum Groenhof. Een positieve dag, die wederom ook erg leerzaam was. In feite waren de afgelopen paar weken tot op heden de moeilijkste van mijn leven tot op heden, maar tegelijkertijd waren die weken ook nog oneindig veel leerzamer dan alle hieraan voorafgaande jaren van bewustwording van mijn leven bijelkaar geteld! Hierover in een later stadium meer (bijzondere) informatie. Ook een positieve stemming voelbaar op de afdeling die dag. Alleen ‘s avonds voelde ik me wat onrustig worden en ben toen weer naar huis gegaan, waarna het al vrij snel weer beter ging met mij.

Zondag 28 februari was een ander verhaal. Ook toen weer op bezoek geweest op de open afdeling van de kliniek, maar ik voelde me die dag aanmerkelijk slechter dan de dag ervoor. Pas in de avond, toen ik weer thuis was, kwam hierin enige verbetering. Voordat ik naar huis ging nog even een persoonlijk gesprekje gehad met Leo, een alleraardigste Surinaamse verpleegkundige die die dag afscheid nam en een andere baan heeft gevonden. Het was een bijzonder goed gesprek, en hij merkte op: “De band die ik met jou had was toch heel bijzonder. Bijna iedereen hier op de afdeling is ervaringsdeskundig, maar in het bijzonder dankzij het contact met jou heb ik wel heel veel geleerd. We komen elkaar ongetwijfeld wel weer eens tegen”. Voordat ik de afdeling verliet kwam ook nog even mijn aanstaande verjaardag op 18 maart a.s. ter sprake. Ik kan er nog geen uitspraak over doen of ik dit jaar mijn verjaardag zal gaan vieren, en zo ja, in welke vorm. Dit is iets wat ook afhangt van de omstandigheden, en of ik er deze keer ook wel behoefte toe voel. Ik zal hierover later nog vertellen in een van mijn weblogs.

Maandag 1 maart, gisteren dus, gebeurde er een ongelukje met de “KPN dongel”, een mobiel internetmodem wat je bijvoorbeeld kunt aansluiten op je laptop computer. Hierover gebeld met de klantenservice van kpn. Deze verwezen me door naar een KPN-service-afdeling aan de Spaklerweg in Amsterdam. Dus ik dacht, makkelijk toch, met de metro op de halte Spaklerweg uitstappen en dan zal het daar wel ergens in de buurt zijn. Maar, wat ik ter plekke ontdekte is dat de Spaklerweg heel erg lang is, en het werd een stevige wandeling tot in Duivendrecht van ongeveer vijf kwartier. Onderweg nergens een bushalte gezien, niet wetende dat als ik (hier kwam ik pas achter in een gesprek met een servicemedewekster op het servicecentrum van KPN ter plekke)) op halte Spaklerweg zou zijn overgestapt op metro 53, dat het dan een wandeling van slechts vijf minuten zou zijn geweest. Maar goed, eenmaal ter plekke gevraagd of het defekte mobiele modem gerepareerd kon worden. Dit bleek nog duurder te zijn dan een nieuw modem van een bovendien betere kwaliteit, en ik koos natuurlijk voor de goedkoopste optie. Vervolgens was ik in nog geen drie kwartier weer thuis…… Het modem werkt prima en zelf beter dan de vorige, en heb nu bovendien twee jaar garantie op dat modem, wat er ongeveer net zo uitziet als een usb-stick.  De avond verliep verder zonder problemen.

Vanavond, di.2 maart, doe ik het rustig aan. Tijd voor rust en bezinning, en om weer even volledig tot mezelf te komen na een wat mindere dag. Er gebeurt ook wel heel veel moois. Zo is de voelbare aanwezigheid van (de energie van) Peggy steeds sterker en op steeds meer manieren, voelbaar, en dat geeft ook gedurende steeds meer periodes vaak ook heel veel rust. Ook ben ik blij met het gegeven dat (en ik ken meerdere mensen met vergelijkbare ervaringen), dat er (Peggy wees me al in november vorig jaar op onze telepatische verbondenheid, toen ik met haar sprak) telepatisch contact met elkaar nog altijd mogelijk is, en bovendien, alle gedachten die ze me al langere tijd doorgeeft, blijken (in die gevallen waarin zoiets mogelijk is) ook daadwerkelijk te kloppen met de werkelijkheid!. In eerste instantie diep ontroerend, maar tegelijkertijd ook uitermate kostbaar en bijzonder, als je zoiets mag ervaren….. Het maakt me bovendien ook rustig, op steeds meer momenten, en gedurende geleidelijk aan ook steeds langere periodes. Dit is echter iets waarvan vele anderen nogal negatief over zouden kunnen denken. En dat is ook logisch, want we leven nog altijd in een tijd waarin wij mensen vaak de illusie hebben dat iets pas reëel is, pas mogelijk is en serieus wordt genomen, wanneer zoiets in theorie alleen “bewezen” is, dat zoiets kan. Ik ervaar dit alles voor mijzelf echter als uitermate positief en leerzaam. Het voelt goed in ieder geval, en dat is in het geval van psychotisch denken juist totaal anders. Dat zou me alleen maar steeds onrustiger en angstiger maken. Het omgekeerde is juist het geval, en dat is fijn en geeft ook meer kracht, steun en positiviteit in deze moeilijkere fase van mijn leven……. Ik wil hierover, en over aanverwante ervaringen (o.a. toekomstgerichte dromen, e.d.) nog een uitgebreid verhaal gaan schrijven binnenkort. Hierover later meer.

Boudewijn.

 

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: