Verjaardag over het algemeen rustig verlopen…

Do.18 maart 2010 >> Vandaag een vrij rustige verjaardag gehad. Volgens de kalender ben ik nu 47, maar gevoelsmatig gezien voel ik mij toch echt niet veel ouder dan ca. 35 jaar. Dit komt, denk ik, ook omdat ik gedurende een groot aantal jaren van mijn leven vast heb gezeten in een steeds zwaardere vorm van chronisch depressief lijden, waardoor, voor mijn gevoel, de tijd eigenlijk jarenlang praktisch heeft stilgestaan. Maar goed, na een rustige ochtend in een vrij goede stemming verliep de eerste helft van de middag wat minder plezierig helaas. De wekelijkse hulp van de gespecialiseerde thuiszorg heeft zeker ook heel veel goede kanten, maar ze is, zeker voor iemand als ik die in sterke mate hoogsensitief is, helaas regelmatig ook een aantal behoorlijk dominante trekjes, en dat is iets waar ik (mensen voelen het vaak al dan niet onbewust, toch iemands kwetsbaarheid aan helaas) na 47 jaar tijd eindeloos aan dergelijke sociale situaties toegegeven te hebben, zo langzamerhand niet goed meer tegen kan. En over echte, d.w.z. daadwerkelijke empathie nog maar te zwijgen. Het is soms best moeilijk om je in dit soort situaties psychisch staande te kunnen houden, maar goed, hierover een andere keer meer.

Maar, de middag verliep gelukkig beter en, net als de rest van de dag, ook veel rustiger. Vanavond heerlijk Chinees gegeten bij mijn ouders thuis, en ik had Debby ook meegenomen. Rond acht uur vanavond weer richting huis gegaan. Heb, geheel onverwachts, wel een leuke, persoonlijke felicitatie ontvangen van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (zie afbeelding hieronder). Nog steeds een partij die niet zozeer handelt vanuit het traditionele machtsprincipe, maar juist vanuit mededogen, en bovendien, wij mensen zouden zeker nog heel veel kunnen leren van hoe dieren zich gedragen.

Vanavond wordt het waarschijnlijk wat later dan normaal, maar ja, dat moet kunnen zo nu en dan. Ik voel de behoefte om straks, na dit schrijven, nog een tijdje rustig te blijven zitten met een drankje erbij. Ik wil morgen nog even een boekje ophalen wat ik bij een boekhandel in het Stadshart van Amstelveen had besteld, want vandaag is dat er helaas niet van gekomen. Komend weekend wil ik me aktief gaan bezighouden met het schrijven van een zo gedetailleerd mogelijk verhaal over mijn bijzondere ervaringen met Peggy vanaf december jl. (voor haar sprong in Hoofddorp) tot op heden. Dit komt dan later te staan in de map “Bijzondere ervaringen”, elders op deze website. Daarnaast kwam ik, al surfende op het internet, ook op het idee om een emailberichtje te sturen i.v.m. eventueel vrijwilligerswerk, aan het Sinai Centrum hier in Amstelveen, want daar worden ook vrijwilligers gezocht, ook om mensen te begeleiden. Hetgeen ik op hun site las sprak me zo aan dat ik heel sterk het gevoel krijg dat er ook daar een taak voor me weggelegd zou kunnen zijn… Het is denk ik ook goed om mijn ervaringsdeskundigheid (ik kom nog regelmatig spontaan op bezoek bij cliënten op de open afdeling v/d kliniek in De Amstelmere) wat verder te gaan uitbreiden buiten de reguliere GGZ in Geest instelling.

Boudewijn.

 

!cid_embedimg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: