Misverstanden en andere feiten omtrent contact met Peggy, gedurende haar opnameperiode….

Amstelveen, 27 maart 2010 >> Gisterenavond werd ik nog gebeld door een ex-cliënt van de gesloten GGZ opnamekliniek in Hoofddorp. Het was een openhartig gesprek, maar wel veel te intensief en te laat op de avond om daarna nog rustig te kunnen slapen. Maar goed, er werd me in ieder geval wel duidelijk (de reden wil ik hier liever niet noemnn) dat het feit dat mijn contact met Peggy gedurende het overgrote deel van november vorig jaar onmogelijk werd gemaakt, tot op zeer grote hoogte in wézen niks had te maken met mijzelf. Er was een andere reden voor. En, zo begrijp ik, er blijkt ook op de gesloten afdeling het volkomen onterechte gerucht te hebben rond-gecirculeerd als zouden Peggy ik gaan trouwen! Maar, wat een belachelijke onzin was dat eigenlijk… Dat gerucht was namelijk NIET waar…. Het contact met Peggy is altijd goed geweest, al heb ik in de beginperiode van mijn opname daar, aangezien ik toen ook nog in ernstige mate verward was, zeker ook dingen gezegd die te ver gingen, maar ik heb dat later heel rustig met Peggy uitgepraat. Echter in de maand december ontstond er uiteindelijk toch een hele hechte en zeer harmonieuze band tussen ons, en ik merkte ook aan haar dat het juist best goed ging voor haar doen gedurende die maand. De laatste drie weken van december vorig jaar hadden we elkaar bijna dagelijks aan de telefoon, en ben er ook nog een aantal keren langsgeweest in Hoofddorp. Ze was ook naar zichzelf toe zelfs ook op een positieve manier toekomstgericht bezig, maar ze stelde ook een aantal dingen voor om later samen te gaan doen met elkaar. Ook liet ze steeds vaker (en ook op een dieperliggend niveau) weten dat ze eigenlijk al die tijd al heel veel meer in mij heeft gezien als zomaar een goede vriend… Alleen wel bijzonder jammer dat we elkaar na mijn overplaatsing naar de open afdeling in Amstelveen, maar zo weinig hebben kunnen zien. Het werd vaak ook tegengewerkt (door de heersende omstandigheden op de gesloten afdeling…) , met uitzondering dan van december……. Maar ja…..

Maar goed, ik dacht er toch goed aan te doen om het bovenstaande even te vermelden in deze weblog. Ik ga nu even Debby haar avondmedicatie geven, eten, de klok alvast een uur vooruit zetten i.v.m. de zomertijd die officieel pas komende nacht begint. Daarna nog even wandelen met Debby. IK doe het rustig aan vanavond, want na een relatief vrij rustige periode voelde ik mij sinds gisterenavond toch weer, in emotioneel opzicht, veel minder goed dan de afgelopen dagen.

Boudewijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: