Nieuwe installatie Windows 7 was nodig…

30 maart 2010 >> Vanmiddag ondervond ik hardnekkige problemen bij het gebruik van mijn tweede desktopcomputer. Het is nog een oude computer die inmiddels alweer vier jaar oud is (AMD Athlon 64 bits, singlecore processor). Ik heb hem destijds helemaal opgeknapt, van meer intern geheugen voorzien, een zwaardere videokaart ingebouwd en een harde schijf ingebouwd met een grotere capaciteit. Windows 7 Ultimate 64 bits draait er vooralsnog prima op. Alleen vanmiddag zorgde het verouderde beveiligingspakket ervoor dat er grote fouten in een aantal registerbestanden terecht kwamen. De optie systeemherstel wilde niet baten, dus er zat uiteindelijk niks anders op dan een nieuwe, schone installatie van Windows 7, met de originele Windows cdrom van Microsoft. De installatie is geslaagd en heb de meeste andere software ook weer opnieuw gëinstalleerd. Misschien toch een goed idee om geregeld een volledige systeemkopie op een setje dvd’s te branden, en om daarnaast ook geregeld gebruik te maken van de automatische backupmogelijkheid, waarbij periodiek automatisch een backup wordt gemaakt die op de externe harde schijf wordt opgeslagen. Dat scheelt een hoop werk.

Al met al is het laat geworden, maar ben toch blij dat deze herinstallatie-procedure tot op heden geslaagd lijkt te zijn. Nu nog tijd voor wat meer ontspannende zaken, en morgen, voorzorgshalve ook maar even de beveiligingssoftware veranderen op de andere pc’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: