Positief vriendschappelijk lotgenotencontact, echter wel opnieuw enigszins instabiele emotionele lading voelbaar…..

Amstelveen, za. 10 april 2010 >>> Laat ik allereerst zeggen dat ik al enige tijd een goed vriendschappelijk contact heb opgebouwd met Daniëla, iemand met wie ik vele jaren geleden ooit samen in een therapiegroepje heb gezeten. Ze blijkt ook lotgenote te zijn van Peggy en heeft ongeveer tien jaar geleden ook een vrij ingrijpende suïcidepoging ondernomen door van het balkon af te springen. Sindsdien loopt ze wat moeilijker, heeft toen ook enige tijd in een ziekenhuis gelegen, en ze heeft nog geregeld periodes waarin ze het allemaal even niet meer ziet zitten en hoge doseringen medicatie probeert in te nemen. Het contact met haar is positief en we spreken elkaar geregeld. Zo ontmoeten we elkaar geregeld in het Stadshart van Amstelveen en vandaag daarnaast ook nog een klein uitstapje gemaakt naar Uithoorn. Later hebben we bij mij thuis nog wat verder zitten bijpraten.

Toch voelde ik vandaag gedurende de gehele dag een vrij sterke emotionele lading, met vrij veel negatieve en gedurende korte momenten ook tamelijk wanhopige gedachten; gedachten die vanavond echter, dankzij een positief gesprek langs telepatische weg met Peggy, weer voor een belangrijk deel zijn verminderd. Het is ook het zoeken van een balans tussen enerzijds voldoende afleiding en contact met anderen, en anderzijds ook ruime, noodzakelijke periodes van rust, bezinning en dergelijke. Ik heb gemerkt dat ik er de laatste periode te sterk toe neigde om téveel afleiding te zoeken en téveel met andere zaken bezig te zijn, waardoor ik niet voldoende tijd vrij heb gemaakt voor de noodzakelijke rust. Al denk ik wel dat dit laatste is gekomen onder druk van weliswaar goedbedoelende, maar tegelijkertijd ook niet-begrijpende druk van niet hoogsensitieve mensen in de hulpverlening. Tijd dus om mijn grenzen naar deze personen toe beter af te bakenen en te laten zien. Wel is het goed dat ik dezer dagen ook bezig ben om alle ervaringen met Peggy bijvoorbeeld eens op papier te zetten, zodat het allemaal wat overzichtelijker wordt, ook voor andere eventuele gëinteresseerden die ongetwijfeld weleens wat meer zouden willen weten over belevenissen wat haar betreft, en belangrijke zaken die daarmee verband houden. Ik ervaar de spirituele aanwezigheid van Peggy nog altijd als bijzonder kostbaar. Ik wil er echter wel weer wat meer tijd voor vrijmaken op de dag, en ik ervaar dat de avonduren daarvoor over het algemeen het meeste geschikt zijn.

Morgen wil ik nog wat gaan werken aan beloofde, achterstallige correspondentie met andere mensen aan wie ik dat had beloofd. Daarnaast staat er ook een kort bezoekje aan mijn ouders op het programma, maar verder wil ik tussendoor ook veel meer tijd gaan vrijhouden voor periodes van rust en bezinning, want ook daar heb ik nog altijd heel veel behoefte aan. Hoogsensitieve personen hebben er nu eenmaal aanzienlijk veel meer tijd voor nodig om pijnlijke ervaringen te kunnen verwerken dan mensen die in mindere mate sensitief zijn. Ik ga nu nog even een lekker drankje inschenken en vanavond niet al te laat naar bed. Nou ja, het is inmiddels alweer middernacht geworden nu ik dit schrijf, en dus eigenlijk alweer 11 april. Maar ja, het zij zo….

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: