Toestand hondje Debby leek even erg slecht… en kort telefoongesprekje vader Peggy.

21 april 2010 >> Afgelopen nacht wederom bijna niet geslapen. Debby was afgelopen avond al voortdurend misselijk en ze moest zeer geregeld overgeven. IK werd steeds ongeruster en heb uiteindelijk de dienstdoende dierenarts gebeld die nachtdienst heeft. Dat bleek dierenartsenpraktijk Ouderkerkerlaan in Amstelveen te zijn. Heel gesprek gehad, ook over de ziekte van Deby, cardiomyopathie. Vervolgens afgesproken het nog even aan te zien. Heel eventjes kunnen slapen, maar ik merkte op een gegeven moment dat Debby vlak naast me lag, op de grond naast het bed, wat ze anders nooit doet. Het leek wel alsof ze in coma lag en kon haar slechts met moeite overeind helpen. Haar ochtendmedicatie wilde ze niet innemen. Heb toen wederom dezelfde dierenarts gebeld en ben daar uiteindelijk om half zeven vanochtend naar toe gereden. De schade bleek achteraf nog mee te vallen. De conditie van haar hart en longen waren nog goed, maar ze had wel tegen de 40 graden koorts, terwijl 38 graden normaal is voor een hond. Ik kreeg wat tabletten mee om de koorts te verlagen, zodat ze zich wat beter voelt; een tablet per dag gedurende een aantal dagen. Afgesproken dat als haar conditie wederom mocht verslechteren, dat ik dan contact zou opnemen met dierenarts Mentink, mijn reguliere dierenarts. Een erg gespannen, onplezierige nacht. Later vanochtend tussen 9 en 12 uur toch nog een paar uurtjes geslapen, maar ga vanavond toch bijtijds naar bed.

Vanmiddag nog even een sms berichtje aan de vader van Peggy gestuurd. Later ook even gebeld, maar hij was op dat moment in gesprek met iemand anders aan de telefoon. Hebben afgesproken dat ik binnenkort nog een keer zou terugbellen. Vervolgens weer wat emoties voelbaar. GA nu zometeen Debby eten geven en daarna een stukje met haar wandelen. Toch weer even een terugval kwa emotionele instabilitiet vanmiddag. Ga straks toch maar vroeg slapen, want ik begin me nu wel erg moe te voelen (komt ook door de emoties, de spanningen).

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: