Situatie Debby aanvankelijk verslechterd en John v.R. (goede vriend en lotgenoot) plotseling overleden…

A’veen-Bankras, 22-4-2010 >> Wat een aardige dag had moeten worden, de verjaardag van mijn moeder, werd een  pijnlijk gebeuren. Ik ben nu bij mijn ouders, en, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, overweeg ik toch om  vannacht een nachtje hier te overnachten. De druk op de ketel liep vandaag in emotionele zin, na wederom een matige nacht, net iets te hoog op. De temperatuur van Debby is een hele graad gestegen, naar 40,6 graden en het zag er vooral vanochtend wederom even heel slecht uit. Vandaag op bezoek geweest bij dierenarts, morgen weer. Toestand en toekomstverwachting m.b.t. Debby nogal verontrustend. Bij een temperatuur boven 41 graden is er volgens de dierenarts sprake van een kritieke situatie. Vanwege haar hartprobleem kan het virus wat ze heeft met zeer hoge lichaamstemperaturen nogal risicovol zijn. Laten we hopen dat het al me al weer de goede kant op gaat met haar.

Vervolgens het bericht ontvangen vanuit de woongroep centraal wonen dat een goede vriend en lotgenoot John (hij woonde een verdieping beneden mij) afgelopen avond (21 april) plotseling en totaal onverwachts is overleden. Het schijnt dat hij was neergevallen in zijn eigen woning, en hij was niet meer te helpen helaas. Wederom een grote schokervaring erbij, met andere hond Daisy erbij gerekend en Peggy, het derde sterfgeval op rij in mijn naaste omgeving in een half jaartje tijd. John leek de laatste keer toen ik hem zag, een aantal dagen geleden, nog helemaal gezond. Afschuwelijk, wat niet wegneemt dat het overlijden van Peggy toch vrijwel het moeilijkste blijft.

Wel denk ik er, tot op dit moment tenminste, goed aan te doen om een nachtje bij mijn ouders te overnachten. Mijn toestand, emotioneel gezien, is momenteel niet zo best,  was vanmiddag zelfs zeer slecht te noemen, en ben daarnaast ook extreem vermoeid. Vanavond bijtijds slapen en dan maar hopen dat morgen een betere dag wordt. Ik voelde me vandaag ook erg wanhopig gestemd. Krijg wel hulp, maar veel rust nodig momenteel.

Boudewijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: