Persoonlijke visie feitelijke, diepstliggende oorzaak (over)Lijden Peggy al langer bekend; ondertekening burgerinitiatief op 11 april , alsnog plaatsing artikel hierover op deze website.

Amstelveen, zaterdag 24 april 2010 >> Natuurlijk, de leefomstandigheden op de gesloten afdeling en de behandeling aldaar van Peggy (hierover heb ik al zoveel geschreven de afgelopen maanden) waren allesbehalve ideaal en herstelbevorderend, maar toch, tijdens mijn laatste bezoekje aan Peggy in Hoofddorp, op de gesloten afdeling (laatste keer dat ik haar heb gezien), op 27 december 2009 werd ik mij pijnlijk bewust van de hoogstwaarschijnlijke meest diepliggende oorzaak, niet alleen met betrekking tot het ontstaan van haar borderline maar ook m.b.t. haar suicidepoging van oudejaarsochtend, wat uiteindelijk ook leidde tot haar overlijden op 12 februari jongstleden. Ze had helaas omgang met iemand, een zeker persoon, waarvan ik in eerste instantie (tijdens een eerdere ontmoeting, al dacht ik ook toen al van “hier klopt iets niet, twee totaal verschillende persoonlijkheden bijelkaar…”) nog niet wist dat ze omgang had met iemand met datgene wat in de psychologie ook wel een Narcistische Persoonlijkheids Stoornis wordt genoemd. Met alle diep, diep tragische gevolgen vandien! Het moment dat ik me daarvan bewust werd, tijdens mijn laatste bezoekje aan Peggy, was helaas pas vier dagen voor haar suïcidepoging, veel te laat om haar nog te kunnen redden, zoals later zou blijken……. De voelbare spanning was om te snijden, en ben me onmiddellijk hele, hele grote zorgen gaan maken omtrent haar toekomst.

Mensen met een narcistische persoonlijkheids stoornis zijn mensen die teren, leven op de energie van andere mensen, en als zodanig misbruik maken van mensen zoals Peggy in dit  geval, en wel op een afgrijselijke manier. Geen wonder dat ze, zo bedacht ik me toen ineens, ernstig ziek is geworden, al vind ik het woordje misbruik eigenlijk nog veel te vriendelijk geformuleerd, zeker als je bedenkt waar dat uiteindelijk toe heeft geleid. Ik heb daar nl. een heel ander woord voor (doordenkertje….). Toch uiteindelijk nog, eenmaal teruggekeerd na een nogal (ook uit zeer grote bezorgdheid voortkomende) emotionele busrit terug naar Amstelveen, telefonisch contact met haar gezocht, wat ze heel erg bleek te waarderen. Daarna nog een viertal lange telefoongesprekken met haar gehad van in totaal 14 uur lang en ze knapte al heel snel weer helemaal op. Ons wederzijds verlangen om elkaar zo spoedig mogelijk weer te zien was ook toen weer bijzonder groot, net als in de gehele periode tussen eind november en eind december. Ons contact ging al langere tijd gedurende die periode al heel veel verder dan vriendschap alleen. Voel nu, al schrijvende, toch even de behoefte om hierop op dit moment even niet  verder in te gaan, gezien alle emoties. Ik heb over dit laatste bezoekje aan haar al langere tijd geleden een verslag geschreven. Ik hoop het, later vanavond te gaan plaatsen in de skydrive mappen” Peggy” en “Persoonlijkheidsstoornissen” op deze website (word-documenten). Nogal een emotioneel beladen verslag, zeker ook voor overige naastbetrokkenen in haar familie en kennissenkring. Ik dacht er toch goed aan te doen om dit laatste hierbij even te vermelden…… (zie bestand “erv.bez.Peggy.D0.271209.metbijlagen.doc in eerder genoemde mappen)

Op 11 april kwam ik via allerlei omzwervingen op het internet terecht op een site met de oproep een burgerinitiatief te ondertekenen. De inhoud van deze site deed me ook onmiddellijk terugdenken aan het bovenstaande, en heb dit burgerinitiatief (zie ook het eerder genoemde verslag of de internetlink hieronder) dan ook ondertekend. Vreselijk, afgrijselijk wat er is gebeurd, dat de liefste vrouw ooit op zo’n manier om het leven is gekomen…….

DitKanNietLanger.nl

88917, Boudewijn de Kat, Amstelveen, 11-04-2010 02:00. 88916, Anoniem, Bekend bij beheerder, 11-04-2010 01:55. 88915, Anoniem, Bekend bij beheerder
http://www.ditkannietlanger.nl/web/index.php?page…p=0… – In cache

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: