Situatie iets verbeterd…

27 april 2010 >> Sinds gisterenmiddag voel ik me in ieder geval weer wat beter gelukkig. Wel heb ik mijn buurvrouw Dagmar (zij zit in het bestuur van de vereniging centraal wonen amstelveen) laten weten dat ik hoogstwaarschijnlijk de druk bezochte, mij veel te prikkelrijke jaarvergadering niet zal bijwonen. Dit doe ik bewust, want heb juist nu ook behoefte aan niet teveel drukte aan mijn hoofd. Je zou het kunnen zien als een preventieve maatregel om te voorkomen dat ik weer opnieuw overprikkeld raak.

Gisterenavond heb ik mezelf wel even getrakteerd op een Chinees etentje bij de afhaal-Chinees in het nabijgelegen winkelcentrum Kostverlorenhof. Later vanmiddag afgesproken met Daniela waar ik in vroegere jaren mee geregeld, samen met nog een aantal anderen, in een therapiegroepje heb gezeten.. Ik help ook haar om haar zonodig te begeleiden naar bijvoorbeeld het Stadshart in Amstelveen. De band die ik met haar heb is zuiver vriendschappelijk, maar toch wel prettig in deze tijden waarin het sociale netwerk van mij, sinds het ontslag van mijn afgelopen opnameperiode, zeer drastisch is verminderd helaas.

Bij het uitlaten van Debby vanmiddag laat kwam ik nog een verpleegkundige tegen op straat die werkzaam is op de open afdeling van de kliniek voor volwassenen in De Amstelmere, van GGZ in Geest. Ik heb haar gewoon verteld zoals het is, namelijk dat het jaar 2010 voor mij tot op heden in emotioneel opzicht uitzonderlijk zwaar en belastend is verlopen en tot nog toe vrijwel geheel in het teken heeft gestaan van ziekte en dood, maar dat ik desondanks tot op heden nog niet in een depressieve geestestoestand terecht ben gekomen.

Zometeen ga ik Debby, mijn hond, haar eten geven en met haar wandelen. Vanavond een rustig avondje en, naar ik mag hopen, niet zo laat naar bed. Gelukkig is de situatie van Debby vooralsnog heel veel beter dan eerst. Ze eet ook weer geregeld en is wat aktiever geworden. Gisterenavond nog een erg positief telepatisch gesprek met Peggy gevoerd, wat niet wegneemt dat ik haar zichtbare aanwezigheid en onze vroegere mondelinge communicatie zeker nog heel erg mis. Het is toch niet niks, wat er is gebeurd, zeker gezien onze band die, vooral gedurende de afgelopen decembermaand, alleen maar heel ver verder ging dan alleen maar een puur vriendschappelijk contact. Mijn medeleven met de ouders en overige familie van Peggy is ook bijzonder groot en ga hun binnenkort weer een kaartje sturen, eventueel met een begeleidende brief. Later hoop ik hun een uitgebreide brief te gaan schrijven met een gedetailleerde beschrijving van de positieve ontwikkelingen aangaande de situatie van Peggy, gedurende de vijf laatste weken voorafgaand aan haar suïcidepoging van oudejaarsdag jongstleden, maar ook om hen te informeren omtrent het feit dat ik op 27 december mij ineens hele grote zorgen begon te maken om Peggy’s toekomst. De ervaring toen dat zij omgang heeft gehad met iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis was een ronduit schokkende ervaring. Ik merk wel dat het nog beter is om met het versturen van deze laatste brief (waar ik nog mee bezig ben tussendoor) nog enige tijd te wachten. Want ja, het is nog maar net ruim twee maanden geleden dat ze, dat wil zeggen in aardse begrippen gesproken, is overleden. Dat is eigenlijk nog maar heel kort, en ook het feit dat ik zelf nog altijd zeer regelmatig in emotioneel opzicht bijzonder moeilijk heb daarmee, is een vaststaand feit. Het is dan ook niet minder dan logisch dat dat, ook in mijn situatie, iets is waar zeer geruime tijd overheen zal gaan alvorens dit verwerkt te hebben. Maar dan nog, het zal voor altijd een buitengewoon gevoelig plekje blijven, voor mij, voor haar ouders en overige naastbetrokkenen van Peggy. Toch ben ik blij dat ze, in spiritueel opzicht, nog springlevend is en altijd heel dichtbij mij. Dat geeft me toch wat steun…

Voor morgen heb ik gelukkig even niks op het programma staan, hooguit een bezoekje brengen aan een nabijgelegen supermarkt om wat boodschappen te doen, en eventueel even langs de kliniek op De Amstelmere op bezoek gaan, e.e.a. afhankelijk van de situatie morgen.

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: