Windows Vista op oude PC, daarna installatie nieuwe PC, én…..over andere belangrijke bezigheden!

19 mei 2010>> Vandaag druk in de weer geweest met diverse aktiviteiten. Zo had ik onlangs speciaal dieetvoer voor Debby (zij is immers hartpatiënt) besteld, en heb dat vanmiddag even opgehaald. Daarna doorgereden naar tankstation Loogman in Aalsmeer, want de auto zag er nou niet echt meer schoon uit. Ben dus even door de wasstraat gegaan en daarna even de tank volgegooid. Meestal rijd ik hem niet helemaal leeg, maar als hij nog half vol is. Want anders is het zo’n enorm bedrag ineens. Dat is dan wel even 34 euro voor 22 liter benzine, maar goed, daar doe ik dan ook wel weer een tijdje mee. Meestal stadsritten, maar toch wel handig, zeker als je op één dag meerdere dingen te regelen hebt in verschillende uithoeken van Amstelveen en/of omgeving. Maar toch heb je soms van die dagen dat je weleens bij jezelf denkt: “Als het net even wat gunstiger was gelopen sinds mijn ontslag van de Amstelmere, dan had ik hoogstwaarschijnlijk zeker niet altijd alleen in de auto gezeten…” Immers, hierbij denk ik natuurlijk weer even terug aan het hele gebeuren rondom Peggy, aan de vele positieve toekomstgerichte afspraken die we met elkaar hadden gemaakt voor later. Tja, dit blijft natuurlijk, nog altijd, een bijzonder gevoelig plekje in mijn leven. Maar goed, dit doet me eraan denken om op korte termijn weer even contact te zoeken met de ouders van Peggy. Ik wil daar ook niet meer al te lang meer mee wachten, en bovendien, een klein briefje daarnaast, lijkt me ook een goed idee. Ik hoop dat berichtje spoedig af te kunnen ronden in ieder geval. Wel nog geregeld moeilijke momenten, maar dat lijkt me dan ook niet minder dan logisch…..

Vanmiddag Windows Vista (home premium, 32 bits) weer gëinstalleerd op de oude woonkamer PC. Wellicht dat ik deze PC binnen afzienbare tijd ga verkopen. Aangezien er een aantal onderdelen van die computer (nieuwe videokaart, meer intern geheugen, en een nieuwe harde schijf) zijn vernieuwd sinds enige tijd, denk ik er zo tussen de 150- en 200 euro voor te gaan vragen. Dat lijkt me zeker niet teveel in dit geval. Daarna, als alle werkzaamheden kwa installatie van updates, servicepacks en aanverwante software (waarschijnlijk morgen) zijn afgerond dan koppel ik hem los en kan ik dan eindelijk overgaan tot de installatie van de nieuwe HP computer die ik vandaag een week geleden heb aangeschaft voor een zeer aantrekkelijke prijs. Daarop zit een 64 bits versie van Windows 7 home premium gëinstalleerd. Ik heb maar liefst twee jaar garantie op het apparaat.

In ieder geval, ik voel daarnaast toch wel heel duidelijk de behoefte om verder te gaan met het schrijven van het berichtje aan de ouders van Peggy, en om op vrij korte termijn ook telefonisch contact met hen op te nemen. Misschien toch wel een goed idee. Ook zij hebben het, lijkt mij, nou niet bepaald gemakkelijk in deze periode van hun leven, en misschien is het goed dat ik hun ook mijn eigen ervaringsverhaal uiteenzet. Dat vind ik gemakkelijker om het op papier te zetten, wat het geheel wat overzichtelijker maakt; iets wat ze ook later nog eens kunnen doorlezen, als ze dat zouden willen natuurlijk. Daarnaast lijkt het me ook een goed idee om te vragen of zij mij niet in contact kunnen brengen met Mieke, hartsvriendin van Peggy, die me op Koninginnedag jongstleden spontaan aansprak. Zou het zowel voor haar als voor mijzelf niet een goed idee zijn om ook eens elkaars ervaringsverhaal te horen in verband met Peggy, want op zo’n druk bezochte Koninginnedagmarkt is het ook veel te druk en rumoerig om uitgebreid met elkaar te kunnen praten over een en ander. Ik hoop in ieder geval dat ze dat ook leuk vindt om eens verder met elkaar te kunnen praten…

Hoe dan ook, hier laat ik het weer even bij. Gauw  verder met de installatie van de overige updates van Windows Vista. Ik kan het vanavond ook niet al te laat maken, want morgen krijg ik om twaalf uur (tot half twee) weer bezoek van de gespecialiseerde thuiszorg. Best wel een aardige, al iets oudere vrouw, maar ze kan ook erg zeurderig en erg opdringerig overkomen op sommige momenten. Dit ervaar ik als minder prettig, maar ik zég het dan ook!

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: