Situatie ietsje verbeterd en hardnekkig, en merkwaardig, maar ook lachwekkend computerprobleem…….

21 juni 2010 >> Er gebeuren de laatste tijd wel hele vreemde dingen met mijn computer in de woonkamer, en dat was eigenlijk al een aantal weken zo. Eerder vanavond geprobeerd het probleem te verhelpen, eerst via de optie systeemherstel in Windows 7, maar het wilde niet baten. Vervolgens de harde schijf geformatteerd en een nieuwe Windows installatie gedaan vanaf de herstelpartitie van HP op de harde schijf, maar ook dat loste het probleem niet op. Toen wederom weer opnieuw de harde schijf geformatteerd en wederom een nieuwe Windows installatie gedaan, maar nu rechtstreeks vanaf het originele Windows 7 schijfje van Microsoft zelf. En, je raadt het natuurlijk al, ook dat loste het “probleem” niet op. Wat is er namelijk het geval, bij het opstarten van Windows krijg je op een gegeven moment een scherm te zien waarin je je wachtwoord moet invoeren. Maar dan verschijnt er nog altijd, volledig automatisch, een lange, lange reeks van gecodeerde tekens in het wachtwoordscherm. Met veel moeite en geduld lukt het dan uiteindelijk toch wel om in Windows te komen. Een virus kan het niet zijn, want ook dit heb ik geregeld gecontroleerd, en bovendien, dat is ook eigenlijk overbodig als je de harde schijf toch eerst in z’n geheel formatteert, alvorens Windows opnieuw te installeren.

Ik maak ook geregeld gebruik van het tekstverwerkingsprogramma Word 2007, maar ook dan vult het scherm zich volledig automatisch met een eindeloos lange reeks letters, letters “x” om precies te zijn, dus: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx enz…… En dat geldt bovendien ook voor nog een aantal andere onder Windows gëinstalleerde computerprogramma’s. “Maar, hoezo een probleem”, bedacht ik me vervolgens. Het is aan de andere kant ook wel weer iets wat enigszins op m’n lachspieren werkt, en denk dan: “Ach, later nog maar eens proberen.” Heb bovendien nog een hele mooie pc in de hobbykamer staan, en daarnaast nog twee (gratis) oudere pc’s, ooit gekregen van een bekende, die ik destijds (een van m’n hobby’s) helemaal heb opgeknapt en opgewaardeerd, om ze geschikt te maken voor resp. (achtereenvolgens) Windows Vista en Windows 7. Vond het toch wel even grappig om dit te vertellen.

Maar wat nog veel belangrijker is, is het feit dat m’n geestestoestand momenteel nog altijd stabiel is en relatief rustig, maar ook een beetje positiever dan eerder. Een gunstige ontwikkeling toch?

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: