Korte, maar zeer hevige emotionele dip n.a.v. conflictsituatie naaste familie

26 juni 2010 >> Bah, wat een afschuwelijke middag was het vanmiddag. Er deed zich een persoonlijke situatie voor in relatie tot de naaste familiekring, waarin het conventionele, maar hoogst onnatuurlijke (en ongezonde), diep in onze volksaard verankerde “voor wat hoort wat” principe overduidelijk voelbaar werd. Ironisch genoeg is het, wat dit principe betreft, nog maar al te vaak zo dat zij die daar anders over denken, anders in het leven willen staan, worden beticht van arrogantie. Maar, wie is er eigenlijk arrogant in dezen, vraag ik me, net als zo vaak de achterliggende 47 jaar, ook nu weer af….. Hoe dan ook, hieruit ontstond vanmiddag een relatief korte, maar zeer extreme emotionele crisissituatie. Nu gaat het wel weer wat beter gelukkig, maar ben wel erg uitgeput. Straks maar even een douche nemen en wat proberen te rusten.

Over de onnatuurlijkheid van het voor wat hoort wat principe gesproken, het in wezen ook op macht gebaseerd, en heb het, volkomen terecht, altijd ervaren als een vorm van psychische klemzetterij. En bovendien, kijk nu eens naar Jezus. Hij hielp mensen, maar…., vroeg hij daar ooit iets voor terug? Het antwoord op die vraag is simpelweg een volmondig NEE! Hij deed het onvoorwaardelijk, vanuit onvoorwaardelijke liefde. Wij mensen schijnen dit, en zeker in onze huidige tijd, nog maar al te vaak te zijn “vergeten”. Ik betreur dat. En dan vinden sommige mensen het nog gek dat ik me geregeld afzonder van de buitenwereld. Zeker, dat is niet altijd leuk, maar in vele situaties nog altijd de enige manier om tenminste nog een beetje lucht te kunnen happen….

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: