Gratis voer voor Debby, vrij ontspannen dagje en over werkzaamheden aan website…

16 juli 2010 >> Vanmiddag werd ik gebeld door de dierenarts, met het berichtje dat het bestelde dieetvoer voor Debby klaar lag. Dus ik ben er maar even naar toe gereden. Debby krijgt iedere dag een mix van brokjes en mager en zoutarm vlees; zowel de brokjes als het vlees is niet verkrijgbaar mij de reguliere dierenspeciaal-zaak, maar alleen op recept verkrijgbaar. Toen ik vanmiddag bij de dierenarts was bleek er een lichte (maar voor de kwaliteit van het voer totaal onschadelijke) beschadiging te zitten in de verpakking van de brokjes. Toch vond ik het zonde om het te laten staan, en mocht deze zak (ter waarde van ongeveer 29 euro) dus ook gratis meenemen. Dat is nog eens een financiële meevaller.

Voor de rest een vrij rustig en relatief ontspannen dagje. Toen ik boodschappen had gehaald vanmiddag voelde ik, vlak voordat ik richting huis reed, in de bijrijders-stoel heel duidelijk (in de vorm van fysiek voelbare stralingswarmte) een warmtebron, de energie van Peggy. Eenmaal thuis aangekomen was  wilde ik eerst de spullen even uitladen en deze in de hal van het flatgebouw zetten. Zo gezegd zo gedaan en ik zag dat er op het voorplein een brandweerauto stond geparkeerd. Maar ben verder niemand tegengekomen.

Ik ervaar op dit moment van schrijven een periode in de dag waarin ik bevangen ben door een zeer diepgaande staat van innerlijke rust; een volledig een zijn met het hier en nu. Dit is een ervaring die normaliter bij mensen kunstmatig kan worden bereikt middels meditatie-oefeningen.

Zodirekt ga ik nog een avondwandeling maken met Debby. Het is gelukkig niet meer zo absurd heet, en wel zo prettig, vooral voor Debby. Zondag schijnt het weer heet te worden, maar dat zien we dan wel weer…

De werkzaamheden aan de website van Peggy lopen voorspoedig, en de technische problemen zijn nagenoeg allemaal verholpen. Nu alleen nog wat belangrijke dingen eraan toevoegen. Waarschijnlijk kan de datum van herplaatsing, woensdag 21 juli a.s. om uiterlijk 21:00 uur, gewoon doorgaan. Ik verwacht daarbij vooralsnog geen problemen, maar mocht dat wel zo zijn dan kun je hierover lezen in mijn weblogs op deze space-website. Het kan, kwa vormgeving, natuurlijk altijd nog veel beter, veel mooier, maar voorlopig is het goed zo.

De nieuwe kachel/warmwater combiketel die vorige week donderdag is geplaatst, bevalt nog altijd uitstekend, veel beter dan de oude. En bovendien is het een HR (hoogrendements)ketel die volgens de monteur gemiddeld ongeveer 35% zuiniger met energie omgaat. En ook dat is een goede zaak. Soms wil het nog wel eens gebeuren dat de stroom uitvalt, en dan stopte altijd de toevoer van zuurstof van buitenaf, waardoor de waakvlam uitging. Ik moest toen, nadat de stroomstoring weer voorbij was, de waakvlam opnieuw handmatig aansteken, maar ook dat is bij de nieuwe niet meer nodig. Deze heeft namelijk geen waakvlam nodig. E.e.a. gaat allemaal elektronisch… Wel zo handig. Het was ook wel nodig, want de oude ketel was al 19 jaar oud. Goede service ook van woningbouwvereniging Ymere, en de huur gaat daardoor ook niet verder omhoog, maar blijft hetzelfde.

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: