Geheugenproblemen op z’n retour , situatie hond Debby verbeterd , en wat verder ter sprake komt…

22 juli 2010 >> Al enige tijd merk ik dat de nog resterende problemen met mijn geheugen, geleidelijk aan, aan het verbeteren zijn. Dat is een gunstige ontwikkeling, en laat ook hier gewoon de natuur zijn werk doen. Toch is het opvallend dat dergelijke problemen waren ontstaan, want mijn  geheugen is verder gedurende mijn hele leven juist búitengewoon scherp geweest. Hoe dan ook, ik ben wat dit proces van vooruitgang betreft ook niet bang voor de toekomst. Dat regelt de natuur immers allemaal zelf…

Ben ook blij dat het met mijn hond Debby beter lijkt te gaan dan was voorzien. Kan ook niet anders, want er hangt hier in huis alleen nog maar zuiver positieve energie. Ze hoest ook nauwelijks meer. En dat, terwijl ze door de reguliere wetenschap al zeven jaar geleden was opgegeven, toen bij haar de diagnose cardiomyopathie werd gesteld. Wel wat extra aandacht voor haar ogen. Afgelopen zondag merkte ik dat ze haar rechter oog steeds zat dicht te knijpen. Ze was ook erg stil, en trok zich terug in een hoekje. Ik was er niet helemaal gerust op, en heb toen uiteindelijk de dienstdoende weekend-dierenarts gebeld, en dat betekende dus een ritje met de auto naar Uithoorn. Het was een vrouwelijke dierenarts die eerst ging onderzoeken hoe het zit met de vochtproduktie in haar ogen. Deze blijkt veel te laag te zijn, waardoor ze ook vatbaarder is voor oogontstekingen. Sindsdien krijgt ze viermaal daags een vloeistof in haar beide ogen, in de hoop daarmee de vochtproduktie wat te verhogen. Daarnaast ook een antibioticum voor in haar rechter oog. Het oog ziet er nu in ieder geval weer veel beter uit dan eerst. Heb er toch bewondering voor hoe Debby zich staande houdt, na al wat ze heeft meegemaakt…

Vanmiddag even wat boodschappen gedaan voor een paar dagen en thuis wat in de huishouding verder gedaan. Ik kwam toen ook een boek tegen wat ik nog nooit heb gelezen, onze Bijbel. Maar ik ben toch in het bestaan van een God gaan geloven, sinds de zomermaanden van 2009. Het is echter niet een weten, voortgekomen door het weten zelf (bijvoorbeeld door me in de Bijbel te verdiepen), maar het is een weten, na een lange lange reeks van jaren voortgekomen uit de ervaring zelf… Al zie ik God niet als een Bron van Liefde die ver boven het wezen van de mens verheven zou zijn, maar hij staat naast ons mensen. Het feit dat hij, net als Jezus, zo bijzonder is, maakt hem niet meer of minder waard dan een ‘gewoon’ mens…

Vanavond hoop ik binnenshuis een aantal foto’s te gaan maken. Meteen een mooie gelegenheid om de digitale spiegelreflex-camera eens wat beter te leren kennen, gewoon puur afgaande op m’n intuïtie. Meestal heb ik handleidingen van diverse apparatuur niet eens nodig. Lijkt me wel leuk om binnenkort ook buiten weer eens wat foto’s te gaan maken. Dat wordt, zo begrijp ik wel nog eventjes wachten, aangezien het, naar ik heb horen zeggen, de komende dagen regenachtig weer schijnt te gaan worden. Maar, het heeft ook geen haast. Ik haast me zelden in het leven ,en geef me volledig over aan de intuïtieve stroom in mezelf. Dat leeft ook zoveel prettiger…..

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: