Fotomontage op video met muziek, gesprekje n.a.v. reaktie op website van peggy en overig nieuws…

26 juli 2010 >> Gisterenavond druk in de weer geweest met een nieuw videobewerkings-softwareprogramma, Pinnacle Studio 14 Ultimate. Ik had de gratis trialversie (de probeeversie) gedownload van het internet en ben er gisterenavond druk mee in de weer geweest. Ben eerst eens gaan proberen om een fotomontage te maken, voorzien van tekst en achtergrondmuziek, en de proef lijkt geslaagd te zijn. De software is relatief gemakkelijk in het gebruik, al ken ik nog lang niet alle mogelijkheden. Toch, ik heb ook nog heel wat eigengemaakte video-oponame’s liggen op tape die ik nog altijd niet op dvd heb overgezet. Ik heb nog een oudere digitale videocamera liggen die van een bandje gebruik maakt. Deze techniek is inmiddels weliswaar alweer achterhaald, maar voor mij nog goed genoeg… De probeerversie is mij zo goed bevallen dat ik de definitieve versie van het programma heb aangeschaft, en blijk in aanmerking te komen voor de veel goedkopere upgradeversie, aangezien ik jaren geleden al eens versie 11 van Pinnacle Studio had aangeschaft. De nieuwe versie kost normaliter maar liefst honderd euro in de winkel, maar uiteindelijk vond ik de upgradeversie van de nieuwste versie 14 op de website van de fabrikant van de software, Avid. Deze kost nog geen vier tientjes; dat scheelt dus behoorlijk. Best wel leuk om daar tussendoor eens wat mee te experimenteren. Gisteren met dat videobewerkingsprogramma nog een fotoreportage op video gemaakt, over het verleden, het heden en de toekomst, samen met Peggy. Ik was eerst van plan om deze 28 minuten durende video op YouTube te gaan plaatsen, maar dat is een veel te groot bestand om naar deze site te kunnen uploaden. Misschien eerdaags een ingekorte versie van 10-15 minuten. Heb van die opname vervolgens een dvd gebrand. Wellicht kan ik er een aantal kopieën van maken, voor het geval er andere mensen gëinteresseerd mochten zijn in deze dvd. Mochten er lezers zijn onder jullie die een kopie van deze dvd willen ontvangen, vraag het gerust. Alleen een ding, deze dvd is, denk ik, beter geschikt voor het afspelen op een breedbeeld-televisie, of op de computer, en waarschijnlijk minder geschikt voor het afspelen op een televisiescherm met het oudere beeldformaat 4:3….

Daarstraks vond ik een positieve reaktie per email van diegene aan wie ik gisteren een reaktie had gestuurd n.a.v. een eerdere reaktie die ik had gehad naar aanleiding van de website van Peggy (kun je me nog een beetje volgen?)… Morgen in de loop van de dag kan ik van haar een telefoontje verwachten om verder te praten over HSP, narcisme en wat verder nog daarmee verband houdt. Afgelopen zaterdag, eergisteren dus, vond ik in de bibliotheek nog een boekje van een juriste die daarin schreef over het feit dat narcisme iets is wat door de advocatuur in het bijzonder juist niet alleen in stand wordt gehouden, en daarmee dus ook wordt aangemoedigd! Ik heb daar gewoon geen woorden voor…. Een volkomen absurde situatie!! Bij Peggy was het, zoals bekend, zelfs zo dat ze door narcisme, door’geestelijke mishandeling, uiteindelijk het graf in is gewerkt… Het zou me daarnaast ook in het geheel niets verbazen als haar ex-partner, naar aanleiding van Peggy’s overlijden, nauwelijks, en misschien zelfs helemaal niet, enige mate van betrokkenheid heeft laten blijken in de richting van naastbetrokkenen van Peggy.

In ieder geval lijkt er vooralsnog heel geleidelijk aan enige beweging te komen in het sociale isolement waarin ik sinds mijn afgelopen opname ben komen te verkeren. De enige die nog over is uit m’n oude vriendenkring is Rob. Ik ken hem al dik 40 jaar, sinds de kleuterschoolperiode. Hij zit sinds enige tijd ook in de Wajong en woont ook hier in Amstelveen. Hij weet de dagen ook heel goed in te vullen en is daarnaast – op het ogenblik even wat minder – aktief in de politiek, voor D66. Daarnaast lijkt er, nogmaals, enige beweging te komen in het vrij armoedige sociale netwerkje. Wat daarbij opvalt, het zijn allemaal borderliners… Ben toch blij dat er wat het sociale leven betreft, verandering in de lucht zit… Dat is ook heel belangrijk in het leven, het met elkaar kunnen delen van levenservaringen met elkaar. Ik zag daarnet nog op m’n mobiel dat Mauries had geprobeerd te bellen, waarschijnlijk toen ik er niet was en m’n telefoon stond op te laden, maar hem zal ik in ieder geval op korte termijn, misschien al morgen, even terugbellen.

Ik ga dit berichtje nu weer even afsluiten. Morgen weer een dag, en ga eerst eens lekker uitslapen, zo tot een uur of half elf denk ik…

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: