Bezoekje aan goedkoopste kapper van Amstelveen en ander nieuws.

1 augustus 2010 >> Ja, de nieuwe maand is alweer begonnen. Juli was voor mij, vergeleken met de eerste helft van dit jaar, een maand die toch beduidend beter is verlopen. Kwa verdere ontwikkeling van het Bewustzijn is er heel veel in positieve zin veranderd, en, afgezien van enkele relatief kortere mindere periodes, was het stemmingsverloop in emotioneel opzicht aanmerkelijk stabieler dan gedurende de eerste helft van 2010. Daarnaast voelde ik ook meer energie om verschillende aktiviteiten te ondernemen, waaronder met name het werken aan de Website van Peggy en aktiviteiten met betrekking tot videobewerking. Immers, er liggen nog een aantal oudere tapes, opnames die ik sinds 2002 heb gemaakt met een, technisch gezien weliswaar verouderd, maar nog altijd prima werkende videocamera, een Sony camcorder die nog met digital-8 videotapes werkt, die ik destijds heb gekocht in april 2002. Jarenlang is dat apparaat niet meer gebruikt, heb er eigenlijk tot op heden nog maar weinig gebruik van gemaakt, en daarom des te leuker om die oude opname’s te bewerken en vervolgens op dvd schijfjes te branden. En daar ben ik momenteel dus met een zekere regelmaat mee bezig, al is het wel een techniek waarmee nog veel geoefend moet worden, net als met de software die ik gebruik voor het vervaardigen van websites.

Maar, het leven omvat nog zoveel meer en zoveel meer waardevollere dingen dan alleen maar technische zaken. Ik ben het leven zelf in de loop der tijd, en zeker nu in deze tijden van het langzaam ontstijgen aan conventionele, begrensde bewustzijnsvormen en bijzonder interessante ontwikkelingen in verband met de spirituele verbondenheid met (de energie ván, en telepatisch contact mét-) Peggy, steeds meer als een geschenk gaan ervaren. Daarnaast is het zo dat Peggy nog vrij recentelijk langs telepatische weg heeft doorgegeven dat er, naast haarzelf, ook nog een andere soulmate op zoek is naar mij, ergens hier in Nederland. En, zoals dat gaat met zielsverwantschap onder mensen, ze zijn eigenlijk al bij je, voordat je ze hebt leren kennen. Ach, dat is toch iets wat het leven nog zoveel meer kleur geeft, en dat besef alleen al is iets wat op zich al een aanvullende verrijking van het leven is. Dat zal bovendien, als je elkaar dan uiteindelijk daadwerkelijk in de praktijk leert kennen, een nog grotere geestelijke verrijking zijn van het leven wat het nu al is…. Dat is wel een zeer wezenlijk verschil, want hoeveel mensen gaan er tegenwoordig, ook min of meer onbewust, vanuit dat je éérst de liefde búiten het wezen van jezelf moet vinden, om van daaruit jezélf te leren liefhebben? Dat is in wezen een bezitterige manier van liefhebben, omdat je dan immers dan jezelf op een in wezen, kwa diepgang, heel oppervlakkige en allesbehalve complete manier liefhebt door liefdesenergie aan een ander mens te ontrekken, Heel veel mensen zijn zich er in onze huidige tijd nog altijd niet echt van bewust dat je in dergelijke meer conventionele relatievormen in meerdere of mindere mate afhankelijk bent van de energie van je partner om jezelf tot een in wezen oppervlakkig niveau lief te kunnen hebben. Hoe groter die mate van afhankelijkheid is, hoe problematischer zo’n verbintenis, zeker op de langere termijn, kan zijn of worden. De kwa diepgang meest extreme en –destruktieve relatievormen in dezen zijn relatievormen waarin de ene persoon de andere partner op een (in eerste instantie, op de korte termijn:) zeer diepgaand niveau liefheeft, maar de andere partner de ander in het geheel niét en hem/haar slechts – en voor de volledige 100% – gebruikt om het gevoel van eigen leegte volledig op te vullen; dit noemt men relatievormen waarin een van de partners een Narcistische Persoonlijkheids Stoornis heeft. Liefde gebaseerd op zielsverwantschap daarentegen is gelijkwaardig, d.w.z. alleen mogelijk wanneer BEIDE partners zichzelf en vanuit zichzelf voor de volledige 100% liefhebben, of hebben leren liefhebben in het leven….. Dergelijke relaties zijn geheel onvoorwaardelijk en stabiel, en duurzaam; partners vullen elkaar dan juist AAN, in plaats van OP!! En het leeft ook voor jezelf zoveel prettiger, ook als je eens even niet in elkaars direkte nabijheid bevindt…. Je komt elkaar dan, als het goed is, ook vanzelf tegen op je pad, zonder daar eigenlijk met het egobewustzijn naar te streven (wat overigens ook heel veel energie kost)…. Ik vond het leuk om hier mijn gedachten even over te laten gaan.

Maar goed, gisterenmiddag ben ik voor de aardigheid eens een keertje langs geweest bij de goedkoopste kapper die er in heel Amstelveen te vinden is. Voor een knipbeurt betaal je daar € 12,50. Bij de reguliere kapsalon waar ik voorheen altijd kwam betaalde ik voorheen altijd € 19,00, exclusief de reis er naar toe. Deze kapper zit hier letterlijk om de hoek, op 5 minuten loopafstand van huis, aan de oostzijde van het nabijgelegen winkelcentrum Kostverlorenhof, vlakbij Dirk v/d Broek. En nog een leuk gesprekje ook. Het is niet nodig om van tevoren af te spreken bij deze kapper. De naam van deze kapsalon is me even ontschoten, maar deze valt gemakkelijk  te vinden…

Ik ga dit berichtje nu zo langzamerhand afsluiten. Tijd voor een aantal uurtjes nachtrust….

Groetjes van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: