Gisteren een rustdag, meer sociale aktiviteiten, videobewerking met Magix videodeluxe 15 ook mogelijk onder Windows 7……….

Ma.2 augustus 2010 >> Gisteren even een, met name voor wat het lichamelijke welzijn betreft, wat mindere dag. De hele dag voelde alsof ik een zomergriepje had opgelopen, gepaard gaande met een kortdurende hevige verkoudheid en overal spierpijn. De hele dag heb ik het dus heel rustig aan gedaan en van de zondag dus een echte rustdag gemaakt. Na een vrij lange nachtrust was ik vanochtend ineens weer helemaal de oude, en de griepverschijnselen waren sindsdien ook weer helemaal verdwenen.

Aan het einde van de ochtend even langs mijn ouders geweest voor een praatje en daarna een bezoekje gebracht aan een tankstation aan de Beneluxbaan, om vervolgens weer naar huis terug te keren. De laatste tijd krijg ik toch steeds sterker het gevoel wat meer bewust te gaan werken aan uitbreiding van het nog altijd relatief beperkte sociale netwerkje; het sociale netwerk dat vooral dankzij de volstrekt absurde manier waarop ik vorig jaar oktober naar de gesloten ggz afdeling in Hoofddorp werd overgebracht (per politietransport’; dan voel je jezelf a.h.w. een soort crimineel, en het schrikt een hoop mensen af, zo bevooroordeeld als zovelen in onze maatschappij nog altijd zijn, zeker t.a.v. mensen met een psychiatrische ziekte zoals bijv. een psychose……), drastisch werd geminimaliseerd… Behalve Rob natuurlijk; hem ken ik al van lang geleden…

Toch, m’n ervaring is wel dat ik in de afgelopen opnameperiode m’n echte vrienden heb leren kennen; mensen die ik door alle omstandigheden van toen en nu tot op heden echter nog nauwelijks wat beter heb kunnen leren kennen, maar waarvan ik toch het – naar ik hoop ook terechte – voorgevoel heb dat al deze mensen in de toekomst, op verschillende manieren, weleens een diepere betekenis zouden kunnen gaan krijgen. Ik bedoel hiermee niet alleen enkele mensen die opgenomen zijn of zijn geweest bij de ggz-gesloten en ggz-open afd. (zoals Mauries en Sara), maar ook familie van Peggy en bekenden van haar. Mensen komen elkaar immers niet zomaar tegen op het pad wat leven heet… Toch is dit sociale leven iets, een prioriteit die op nr.1 is komen te staan momenteel.

Later vanmiddag heb ik nog een iets verouderd videobewerkings-softwareprogramma, Magix Videodeluxe 15, op m’n andere pc gëinstalleerd; een versie die volgens de fabrikant niet geschikt zou zijn voor het nieuwe besturingsprogramma Windows 7, maar volgens een website van Microsoft zelf, wel geschikt is gemaakt voor de nieuwe Windows, door een upgrade via internet die in februari jl. automatisch via Windows Update is geïnstalleerd. En inderdaad, hoewel ik het programma nog niet heb gebruikt, die oudere versie van de software werkt uitstekend onder Windows 7. Het is simpel, ik bedoel, je hebt van die softwarefabrikanten, zoals dus ook Magix, die je bij het verschijnen van een nieuwe Windows versie al meteen de nieuwste versie van hun software (video deluxe versie 16 dus..) proberen aan te smeren; zoiets is natuurlijk puur een kwestie van…….juist……van geld dus…. Al zijn er in dezen zeker ook uitzonderingen, zoals bijvoorbeeld Nero, fabrikant van multimedia-software. Ook al zijn er inmiddels al nieuwere versies van hun software op de markt gebracht, je kunt ook jaren na dato nog oudere, aangepaste versies van hun software gratis downloaden van hun website die, zoals in dit geval, ook geschikt zijn gemaakt bij gebruik onder Windows 7. Die aangepaste software is dan ook gewoon te aktiveren met behulp van de originele licentie-code van het oorspronkelijke programma, zonder enige beperkingen……

Op de achtergrond draait momenteel een cd uit het archief waar ik al heel lang niet meer naar heb geluisterd; een hele mooie cd van een groep die ook al vele decennia meedraait in de muziekwereld, maar waar je de laatste jaren niet veel meer van hoort. Het is een cd uit 2001 van de Bee Gees, getiteld “This is where I came in”. Zowel muzikaal als inhoudelijk een meesterwerkje… Destijds werd ik, hoewel toen nog niet zozeer gegrepen door de inhoud van die muziek, geraakt door bekende nummers uit de jaren ‘70, “My world”… en “Run to me”… In het tweede aktuele, zelf samengestelde en gepresenteerde geluids-montageprogramma wat ik binnenkort ga maken hoop ik van deze groep een aantal nummers te gaan draaien. Het eerste aktuele programma dat ik enkele dagen geleden heb opgenomen wil ik dan, tegelijk met het tweede aktuele programma, te gaan plaatsen op een enigszins bijgewerkte versie van de bestaande website van Peggy, op het onder velen van jullie wel bekende adres www.boudewijnhoogsensitief.nl .

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: