Wijzigingen en aanvullingen websites, dag van stabiele en diepe innerlijke rust, en eventueel meer…

5 augustus 2010 >> Vandaag een heel relaxed en ontspannen dagje, een stabiel ervaren van diepe innerlijke rust. Ik werd vanmiddag nog even gebeld door Rob, en hij is nog steeds bezig met het schrijven van een boek, als reaktie op een boek wat hij onlangs heeft gelezen van Marcel van Dam. Ook hij is niet erg blij met de combinatie CDA-PVV-VVD, al denk ik zelf dat zo’n combinatie in deze overgangsfase tot einde 2012, naar wat wel de Nieuwe Tijd wordt genoemd geen lang leven zal hebben, zal kunnen hebben. Gisteren was ik even op bezoek bij de open ggz afdelingskliniek in De Amstelmere, en zag toen in de televisieruimte heel eventjes dat Lubbers in de tweede kamer een speech hield. Hij is in al die jaren echt wel veranderd….dát wil zeggen……hij had zich voor de verandering eens geschoren. Zou dat oude scheerapparaat van m’n grootvader uit de jaren ‘50 wat ik hem onlangs in cadeauverpakking had toegestuurd dan toch z’n diensten hebben bewezen, of zou hij bij de houthandelaar dan toch zijn overgestapt op een minder grofkorrelige en betere kwaliteit schuurpapier dan voorheen? Hoe dan ook, Ria was er in ieder geval niet bij tijdens dat debat. Ik denk dat opa, inmiddels 112 jaar jong, vanuit een andere dimensie toekijkend, hoogstwaarschijnlijk toch erg blij is dat zijn oude scheerapparaat toch nog ergens goed voor is in deze tijd….

Jammer eigenlijk dat je nooit eens iemand met een bloemetje het tweede kamer gebouw ziet binnenlopen. En waarom niet een sfeervol achtergrondmuziekje voor tijdens de debatten? Bijvoorbeeld zo’n leuke verzamel-cd die ik vanmiddag na lange tijd weer eens heb beluisterd, “Beyond words”, of wat te denken van die hele mooie cd van de vele jaren geleden overleden zangeres Nadieh, “Company of Fools”? En waarom niet een gedeelte van de vergaderzaal inrichten als een bioscoop? Dit voor kamerleden die niet altijd zin hebben om al dat geouwehoer, rijk aan oververzadigde vetzuren, aan te horen, en om tussendoor eens even te kijken naar zo’n leuke slapstick film uit de jaren ‘30 van Stan Laurel en Oliver Hardy, oftewel de dikke en de dunne, zoals ze ook wel worden genoemd? Nee, misschien is het toch wel een beter idee voor wat steviger muziekwerk, voor de liefhebbers; een oud nummertje rock-muziek van E.L.O. (Electric Light Orchestra), met het nummer “Roll over Beethoven”. Dit laatste voor in de pauze natuurlijk, of als Wilders aan het woord is natuurlijk; niet zachtjes natuurlijk…..maar keihard! Dat dit laatste muzieknummer destijds in de periode dat ik aktief was als radiopiraat, zoals ik korte tijd later hoorde, niet alleen duidelijk waarneembaar was bij een aantal bevriende andere radiopiraten in Amstelveen, maar daarnaast ook via het kerkorgel van de nog altijd tegenover het ouderlijk huis gelegen Bankraskerk, laat ik hier even buiten beschouwing. Al was het storingsprobleem van die eerste radiozender al gauw verdwenen toen ik enige tijd daarna een zelfgebouwde radiozender van een bevriende radiopiraat had overgenomen.

Hoe dan ook, ik ontdekte onlangs ook dat het nodig is om een aantal muziekvideofragmenten op de website van peggy technisch aan te passen. Een aantal video’s zijn inmiddels door Youtube voorzien van een grijze balk in het deelvenstertje wat verschijnt bij het aanklikken van de knoppen, waardoor het vrij moeilijk is voor gebruikers om gebruik te kunnen maken van de optie om de videoclips in volledige beeldgrootte zichtbaar te maken tijdens het beluisteren van de muziek. Ik ben inmiddels tussendoor bezig om de benodigde wijzigingen aan te brengen om dat probleem op te lossen, en om een videoclip die is verwijderd van de server van Youtube te vervangen door een nieuwe, andere videoclip. Deze werkzaamheden probeer ik ook te combineren met nieuwe aanvullingen voor de website. Wanneer dit werk is voltooid, in de loop van deze augustusmaand, dan zie je dat vanzelf. Helemaal onderaan de startpagina van de site kun je zien wanneer de versie van de site voor het laatst is bijgewerkt en herplaatst op het bekende webadres. Dan kun je onder het tabblad audio ook een tweetal nieuwe, recente montageprogramma’s vinden en beluisteren.

Daarnaast las ik enkele dagen geleden dat Microsoft bezig is met het aanbrengen van een aantal wijzigingen m.b.t. o.a. de vormgeving en mogelijkheden van de Windows Live Space websiteruimte voor privégebruikers. Naar ik heb begrepen zal dit geen gevolgen hebben voor de weblogs, Word-documentmappen en foto’s op deze site. Wanneer deze wijzigingen worden doorgevoerd is me helaas niet bekend, maar we merken het vanzelf wel.

De laatste tijd moet ik ook regelmatig denken aan een vriendin van Peggy die ik alweer een aantal maanden geleden tegenkwam. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het met haar gaat. Vrij recent kwam ik haar onverwachts tegen op de Hyves pagina van Peggy. Nu de rust,  weer voor een groot gedeelte is teruggekeerd en nu ik ook weer, meer dan ooit tevoren in m’n voorheen nogal armoedige sociale netwerkje, volledig opensta voor het aangaan van nieuwe sociale contacten, lijkt het me ook een goed idee om haar eerdaags eens via haar eigen Hyves pagina een mailtje te sturen. Voor zulk soort dingen was er, en zeker een aantal maanden geleden, na het overlijden van goede vriend John in de derde week van april, nu eenmaal bij lange na nog niet voldoende ruimte.

Maar goed, ik ga er nu weer even mee stoppen. Debby is altijd gewend om, voordat ik ga slapen, nog een hondenkoekje van me te krijgen….

Groetjes van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: