Verslagje afgelopen dagen

Ma. 16 augustus 2010 >> Afgelopen vrijdag ben ik even op bezoek geweest bij iemand van de open afdeling van de kliniek in de Amstelmere, zoals afgesproken. Het was een positief en vrij langdurig bezoekje. Anne is ook blij met bezoek van buitenaf, en hoopt binnenkort een nieuwe woning te kunnen gaan bewonen hier in de omgeving. Daarover vindt aanstaande donderdag een gesprek plaats met de woningbouwvereniging. Ik hoop dat ze – de tijd die ze vanwege de terminale fase van haar kankerproces nog te gaan heeft – in ieder geval niet in de kliniek hoeft te blijven. Ze sprak ook over ‘haldol’, een zwaar antipsychoticum wat haar ook dwangmatig werd toegediend bijna een half jaar lang, en dat ze daar sinds enige tijd mee was  gestopt, vooral vanwege de bijwerkingen die ze nu nog altijd ervaart, zoals geheugenproblemen, concentratiestoornissen en allerlei lichamelijke ongemakken. Maar toch goed om haar weer even gesproken te hebben.

Het afgelopen weekend ben ik druk bezig geweest met het gereedmaken van de laptopcomputer die ze binnenkort van me mag overnemen. En daarnaast voor mijn vader ook even langs Paradigit aan de Rembrandtweg geweest, om Windows 7 voor hem te kopen een een betere videokaart voor in zijn computer. Hij wil ook graag overstappen op deze veel eenvoudigere nieuwe windows versie. In of rond het komende weekeinde ga ik weer eens bij mijn ouders eten en ga dan ‘s middags ook zijn computer uitbreiden naar de nieuwe windows versie. Het valt me op dat hij weer meer zin begint te krijgen in dat soort dingen, en heeft daarvoor ook een dik windows boek gekocht voor senioren wat, volgens hem, erg goed en duidelijk geschreven is…..

Gisterenmiddag nog even een kort bezoekje gehad met Daniëla, met wie ik enige tijd geleden bevriend ben geraakt. Verder een heel rustig dagje, veel innerlijke rust, maar ook nog altijd heel sterk gemotiveerd om meer aandacht te schenken aan het sociale leven.

Vanochtend ben ik met mijn hondje Debby volgens afspraak bij de trimster, oftewel de hondenkapster, langs geweest. Dat was ook heel hard nodig, want Debby was deze keer wel erg dik behaard. Het had eigenlijk al veel eerder nodig geweest om haar te laten knippen, maar Inge, de trimster, ging toen net een paar weken met vakantie samen met haar gezin. En nu zie ik toch echt dat Debby het veel prettiger vindt nu ze geknipt is. En ze is zelfs, overeenkomstig het advies van de dierenarts (ter ontlasting van de hartaandoening die ze heeft), een stuk afgevallen in lichaamsgewicht. M’n eigen lichaamsgewicht is nog steeds stabiel, maar ik verwacht dat dit in de niet al te verre toekomst geleidelijk aan zal gaan afnemen, als ik nog wat verder ben in mijn proces.

Ik heb daarnet nog even een kort bezoekje gebracht aan mijn eigen Hyves webpagina die ik sinds half juli jl. heb geactiveerd. Alleen ben ik nog niet helemaal tevreden over de invulling ervan, maar dat is voor later. Belangrijk nieuwtje is wel dat ik, aangezien ik geregistreerd sta bij Magix, een softwarefabrikant, sinds kort gratis de beschikking heb gekregen over een gratis webruimte van maximaal 500 mb. Dat was voor mij reden om mijn eigen persoonlijke webpagina over te hevelen naar het nieuwe adres. Dit nieuwe adres waarop je Website van Boudewijn kunt zien, kun je vinden op: http://cbdekat.magix.net/public . Alleen het ontwerp is nog nagenoeg hetzelfde gebleven. Ik heb er alleen een geluidsprogramma van 79 minuten speelduur aan toegevoegd, opgenomen op 29 juli jl. Maar inhoudelijk gezien is er verder nog niks aan veranderd of uitgebreid. Ook dat is voor later, want het werken aan de Website van Peggy heeft voorlopig nog zeker de prioriteit.

Met mijzelf gaat het verder wel vrij goed momenteel. Ik ga er nu echter weer even mee stoppen. Ik zie wel wat de dag verder zal brengen. Ik ga in ieder geval morgen (woensdag 18 aug.) even langs het artsenlaboratorium voor een periodieke controle van mijn bloed. Mijn psychiater vroeg zich de laatste keer wederom af waarom dit eigenlijk nog nodig is, omdat er in al die jaren nog nooit iets afwijkends uit dergelijke tests is gebleken. Ook zij leek toen ook wel enige moeite te hebben met dit soort van formaliteiten, maar in dit geval is het misschien toch wel even beter, aangezien ik nog altijd vrij veel gebruik van een middel waarvan ik voor mezelf al langere tijd weet dat m’n lichaam daar een zekere immuniteit tegen heeft ontwikkeld, namelijk het antipsychoticum Seroquel. De standaard onderhoudsdosering was 200 mg. per dag. Thans gebruik ik absurd veel van dit medicijn, en nog altijd dezelfde dosering als bij de aanvang van mijn afgelopen opnameperiode, namelijk 800 mg. per dag. Bijwerkingen heb ik gelukkig niet hiervan…

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: