Onverwachtse reparatie- en andere werkzaamheden aan pc’s, meer sociale aktiviteiten, situatie van hond Debby veel beter dan verwacht.

Vr. 20 augustus 2010 > De afgelopen twee dagen heb ik een oude, destijds gratis van mijn vader gekregen, computer die ik destijds inwendig had uitgebreid kwa hardware, weer van het stof ontdaan. Het is nog een pc uit de periode 2004, een Pentium 4 , 32 bits 2,93 gHz processor met een enkele kern, maar een gewaagde klus lijkt vooralsnog geslaagd te zijn. Ik heb er namelijk het zware besturingsprogramma Windows Vista op gëin-stalleerd, ben twee dagen bezig geweest met het installeren van de ruim 200 updates en beide servicepacks en aanverwante software. Met heel veel geduld, want zo’n oudere processor doet er nu eenmaal wat langer over om  programma’s en updates te installeren dan een modernere PC. De klus is bijna afgerond en de pc doet het uitstekend.

Wel nog problemen gehad met de Mycom computer uit februari 2007, althans in die zin dat de cd-/dvd-brander ermee ophield na bijna vier jaar intensief gebruik. Ben dus even een nieuwe brander gaan halen en gëinstalleerd. Is ook wel nodig, want aan een computer zonder de mogelijheid om dvd’s of cd’s te kunnen lezen en maken heb je niet veel. Alles funktioneert goed tot zeer goed.

Vanmiddag had ik een afspraak met met de dierenarts, samen met Debby. Dat was niet alleen voor de jaarlijkse enting (ook tegen virussen, een soort antigriepprik voor honden dus), maar ook voor een algehele controle. Debby is gelukkig ook afgevallen. Ze woog eerst bijna 17 kg., inmiddels 15,5 kg., anderhalve kilo minder dus dan enige tijd geleden. De dierenarts werd er een beetje stil van toen hij de hartfunktie ging meten. Haar pols is nog altijd opvallend krachtig. Hij heeft er natuurlijk ook even naar geluisterd, en het is toch prettig om te weten dat de conditie van het hart nagenoeg stabiel is gebleven. Heel erg bijzonder voor een cardiomyopathie-patiëntje; deze ziekte lijdt in veruit de meeste gevallen al tot een vroeg overlijden van honden die eraan lijden, die veelal niet veel ouder kunnen worden dan vier, hooguit vijf jaar, en Debby is nu pas eind juni jl. alweer 11 jaar geworden! Ze heeft nog overduidelijk zin in het leven, en ze hoest juist heel veel minder dan eerst. Het lijkt eerder nog vooruit te gaan in plaats van achteruit, zoals gebruikelijk.

Vanavond ben ik van plan om zonodig nog wat dingen te wijzigen en verder te gaan met het invoegen van recentelijk gemaakte geluidsopname’s op de Website van Peggy. Mogelijk ook nog eventjes op de Hyves- en eventueel ook Facebook pagina kijken of ik er wel helemaal tevreden over ben over wat ik er voorlopig op heb geschreven… Ik wil wel een mailtje gaan sturen aan iemand die het nu ook niet bepaald gemakkelijk zal hebben gehad met het gebeuren rondom Peggy. Maar ik ga nu eerst een wandeling met Debby maken…

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: