Fatale computercrash, website-ontwerpen gered dankzij backup, kort bezoekje Daniëla…

Za. 28 augustus 2010 >>  De laatste paar dagen grote problemen bij gebruik computer, en heb diverse keren gebruik gemaakt van de optie systeemherstel, en daarnaast ook de harde schijf gedefragmenteerd. Dit alles loste de problemen echter niet op. Herhaaldelijk een vastgelopen computer die alleen maar uitging op de verkeerde manier, namelijk door rechtstreeks de aan/uit knop in te drukken van de pc in de woonkamer. Het euvel bleek hem te zitten in het soms iets te rigoreus werkende beveiligingspakket van Panda. Deze had een aantal belangrijke bestanden op de harde schijf in quarantaine gezet. Terugzetten van de bestanden in quarantaine weigerde dat beveiligingspakket, en dus zat er uiteindelijk niks anders op dan een nieuwe, schone installatie van Windows 7, vanaf de herstelpartitie op de harde schijf. Gelukkig is dit alles vrij vlot verlopen, en vrijwel alle programma’s zijn weer gëinstalleerd. Gelukkig had ik van de gemaakte website-ontwerpen nog een backup gemaakt op herschrijfbare cd’s en dvd’s, en ook deze werken gelukkig weer uitstekend en foutloos. Morgenochtend hoop ik de herinstallatie van Nero 9 te kunnen voltooien, en van de videobewerkingssoftware Pinnacle Studio 14. Daarna misschien toch een goed idee om een systeemkopie te maken van de volledige harde schijf van deze computer op een setje dvd’s. Dat scheelt heel veel werk denk ik in de toekomst.

Vanochtend vroeg om kwart over negen – ik was toen net wakker, staande onder de douche – stond Daniëla onverwachts al beneden in de hal op de bel te drukken. Ze was er al vroeg bij deze keer, al kan zo’n spontaan bezoekje wel ook erg leuk zijn. Met haar ben ik alweer enige tijd geleden bevriend geraakt, en ze liep even met me mee naar buiten toen ik vervolgens met Debby ging wandelen. Ze bleef echter niet zo lang, en ben daarna even een paar boodschappen gaan doen voor het weekeinde. Maandag heb ik afgesproken bij mijn ouders, om verder te werken aan de computer van mijn vader waar ik vorig weekeinde Windows 7 op had gëinstalleerd. Dan blijf ik ‘s avonds ook bij hun eten, en hoop ‘s avonds weer bijtijds thuis te zijn. Het huis ziet er in ieder geval weer keurig netjes uit, na de grote opruimbeurt van afgelopen week. Met Debby gaat het gelukkig ook goed. Vorige week ben ik met haar bij de dierenarts geweest voor de jaarlijkse enting, en bij een routinecontrole bleek dat Debby, gegeven haar hartafwijking en leeftijd (ze is in juni 11 geworden; Spaniels worden doorgaans hooguit 13 of 14 als ze gezond zijn), evengoed nog een hele krachtige en regelmatige pols had. Dat vond zelfs de dierenarts op zich al iets heel bijzonders…

Het is jammer dat er onverwachts toch weer een groot deel van de middag en de avond nodig is geweest voor computerwerkzaamheden, want ik had eigenlijk andere plannen voor vanmiddag en vanavond. Maar goed, morgen weer een dag, denk ik dan…..

Er zijn mensen die zich afvragen of het hele gebeuren rondom Peggy me nog altijd niet erg raakt. De situatie is in ieder geval wel veel stabieler en rustiger geworden sinds half juni jl., wat niet wegneemt dat er zeker nog wel momenten zijn dat de gezonde emotie weer eventjes boven komt drijven. Maar Peggy is hier in energetische vorm nog altijd heel sterk voelbaar aanwezig, en geeft me ook het advies om contact te gaan zoeken met mensen die zij heeft gekend. Daar was ik kort geleden ook zelf achter gekomen. En dat gaat ook zeker gebeuren, ik  hoop op korte termijn… Lijkt me eigenlijk ook best nuttig en leuk om contact te gaan zoeken. 

Groeten van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: