Klein berichtje in de vroege ochtend….

Za.28 augustus 2010 >> Ja, het werd weer een latertje, na de nodige technische problemen door een foutief gelopen installatie van een softwareprogramma op de computer. Door middel van systeemherstel de boel toch weer kunnen repareren, al was het wel nodig om beschadigde bestanden in Webcreator 5 weer te herstellen door het programma eerst te verwijderen en daarna weer opnieuw te installeren. Gelukkig had ik van alle websiteontwerpen nog backups gemaakt (op harde schijf en op herschrijfbare dvd’s en cd’s), dus dat was geen probleem. De oude websiteruimte op http://home.kpn.nl/kat00020 toch nog een voorlopig goede bestemming gegeven, namelijk als websiteruimte voor het kunnen presenteren van nieuwe muzikale aanwinsten en eigengemaakte bijzondere nieuwe opname’s. De inhoud zal vrij regelmatig worden ververst, en ik gebruik daarbij ook het door de meeste mediaplayers ondersteunde bestandsformaat WMA-Pro 64 kb./sec. Neemt net zoveel ruimte in op de server als eerder geplaatste geluidsbestanden op de diverse websites, alleen de kwaliteit is net weer een stukje beter. Het zijn en blijven nu eenmaal gecomprimeerde geluidsbestanden, want een geluidsbestand ongecomprimeerd op de site zetten geeft weliswaar de maximale cd-kwaliteit, maar een half uurtje geluid in cd-kwaliteit op de site zou dan al gauw 300 megabyte in beslag nemen op de server. Gecomprimeerd in WMA-Pro 64kb./sec. neemt datzelfde halve uurtje geluid slechts ongeveer 14 megabyte ruimte in beslag, en de kwaliteit is daarbij vrij acceptabel.

Ik ga zodirekt de dag weer afsluiten, veel later dan was verwacht, maar ik wilde nog even zeggen dat op het daarnet genoemde oude webadres, een site voor nieuwe geluidsfragmenten ter introduktie (voor tijdelijk dus), momenteel de acht nummers te beluisteren zijn van de nieuwste cd, het mini-album van Ilse de Lange te beluisteren zijn. Haar nieuwste album heet “Next to me”, en is gisteren in de cd-winkels in Nederland verschenen. De prijs valt heel erg mee, ongeveer 13 euro, bij de Free Record Shop.

Vanmiddag heb ik nog wat andere plannen, maar ga nu eerst eventjes bijkomen van alle inspanningen en daarna slapen.

Groeten van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: