Het was me het dagje wel vandaag, ondanks positieve instelling…

Ma.30 augustus 2010 >> Ja, vandaag ondanks alles toch even een wat minder dagje, tijd vanavond om weer even wat tot rust te komen na alle indrukken van vandaag. Net nog een sms berichtje ontvangen van Mauries. Het gaat weer beduidend minder goed met hem en zit momenteel weer op de gesloten ggz-afdeling in Hoofddorp. Morgen zou hij me even opbellen voor een praatje en om verslag te doen van zijn huidige situatie. Hij zit er, als ik het goed begrepen heb, alweer een jaar, en ik kan gewoon niet begrijpen dat ze er daar nu nog niet achter zijn dat dat eindeloos heen en weer geschuivel van de open naar de gesloten afdeling, gecombineerd met het ontbreken van een doelgerichte therapie om aan de oorzaken van problemen te werken, niet werkt en ook nooit zal kunnen werken. Maar goed, hij wil zo graag verder in het leven, maar zo, op deze manier, eveneens aan een rechterlijke machtiging gebonden zijnde, komt hij ook niet veel verder.

Ik weet niet wat er vandaag was, maar over het algemeen toch een wat mindere dag dan de laatste tijd gebruikelijk was. Vanavond dus weer even tijd voor rust en bezinning. Positief was wel dat m’n vader wel weer erg tevreden is over het nieuwe besturingssysteem, Windows 7, op zijn computer. Tegelijkertijd was het wel duidelijk merkbaar dat hij momenteel nogal last lijkt te hebben van depressieve verschijnselen. Mijn moeder viel dat ook al op. Hij gaat nu  twee dagen per week (op woensdag en vrijdag) naar de dagopvang voor dementerende ouderen, en dat kan waarschijnlijk worden uitgebreid naar drie dagen in de week. Want het is wel een plek waar hij het naar z’n zin lijkt te hebben.

Komende zaterdag, 4 september, is er het jaarlijkse feest van de woongroep Centraal Wonen Amstelveen, wat begint om 15.00 uur. Ik kan echter nog niet met absolute zekerheid zeggen of ik er die dag wel de hele tijd bij zal zijn. Ëen en ander hangt af van de privésituatie, maar ook van de situatie van mijn hondje Debby. Zij is de laatste paar dagen nogal afwezig, stil en eet slechter dan eerst. Ik hoop van harte dat de situatie gaat verbeteren, en dat ze nog een prettige tijd te gaan heeft. De dierenarts had al eerder dit jaar voorspeld dat de kans dat ze het einde van dit jaar haalt, niet erg groot is… Ik hoop echter dat hij daarin geen gelijk krijgt, tenzij bij onderzoek zou blijken (dat is tot nog toe echter niet het geval gebleken gelukkig) dat Debby ook veel pijn zou gaan lijden. Dan zou het in het extreme geval denk ik veel beter zijn voor haar om haar uit haar lijden te verlossen. Maar toch, aan de andere kant, het zou, na Daisy (okt.2009), Peggy (feb.2010), en goede vriend John (derde week april jl.) het vierde sterfgeval worden in een jaartje tijd in m’n naaste omgeving. Laten we er voorlopig maar het beste van hopen. Het is, ondanks al het positieve, nog altijd zo dat ik het afgelopen jaar de leukste mensen en dieren die ik heel m’n leven tot nog toe heb gekend vrijwel allemaal ben kwijtgeraakt, al heb ik altijd nog wel een zekere hoop op een, ook in sociaal opzicht, positievere eindfase van 2010. Ik hoop het van harte in ieder geval.

Maar goed, ik ga nu proberen alle onverwachtse negatieve spanningen van vandaag weg te spoelen onder de douche en om even wat meer tijd in te ruimen voor een periode van rust en bezinning, en ik voel desondanks dat ik daarbij ook hulp krijg in spirituele zin. Misschien de komende dagen ook wat meer rustmomenten inlassen. Lijkt me geen verkeerde keuze….

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: