Bezoekje aan D.A.C., emotioneel onrustige periode, en overig nieuws

Do.2 september 2010 >> Vanmiddag misschien even langs het Dag Aktiviteiten Centrum, een ontmoetingsplek voor mensen met een psychische beperking wat ik destijds mede heb helpen opzetten. Ik ben er al een tijd lang niet meer geweest.

Ik kan dit berichtje helaas niet te lang maken, want ik heb straks om 12 u. een afspraak. Jammer genoeg ervaar ik de laatste week toch een in emotioneel opzicht nogal onrustige periode. Het vervelende is daarbij wel dat ik momenteel nog altijd niet in de gelukkige positie verkeer een geliefde aardse persoon naast me te hebben om in moeilijkere situaties even op te kunnen steunen, en dat maakt ook dat ik, althans in zekere opzichten, tot op zekere hoogte ook in dit soort situaties in wezen volledig op mezelf ben aangewezen.

Heb gisteren eens een handleiding en werkboek voor hoogsensitieve personen ter hand genomen en ben daar wat in het lezen gegaan. Soms valt het leven gewoon erg zwaar, maar ik probeer in dergelijke periodes vaak wel om als het ware even op de automatische piloot over te schakelen. Dit gebeurt vaak al onbewust…. Gisterenavond laat een behoorlijk zware emotionele dip gehad, maar kwam daar met hulp op een gegeven moment wel weer uit. Ik vind het veel prettiger om in dit soort gevallen in eerste instantie juist geen contact op te nemen met de reguliere hulpverlening. Ik ervaar hulp in dezen op een veel betere en deskundigere wijze dan in het reguliere circuit mogelijk is.

Ik heb wel geleerd om wat zuiniger met energie om te gaan, en meer rustmomenten te nemen. Ik ga nu eerst even wat eten, voordat het tijd is voor mijn afspraak.

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: