Toch even op feest Centraal Wonen geweest, telefoongesprek Mauries, overig nieuws…

Za.4 september 2010 >> Vanmiddag ben ik toch maar eventjes aanwezig geweest op het feest van Centraal Wonen. Dat was op zich wel even goed, maar het is toch anders dan zoals het vroeger was.  Na ruim een uurtje ben ik weer terug naar huis gegaan, naar Debby. Ze ligt nog altijd het overgrote deel van de dag te slapen, en komt slechts zelden uit haar mand. Kleine wandelingen buiten met haar, maar toch merk ik vooralsnog geen verbetering in haar situatie… Gisterenavond hoorde ik haar ook even huilen. Ik ben benieuwd wat er a.s. maandag in het overleg met de dierenarts wordt afgesproken…

Daarnet werd ik even gebeld door Mauries, die weer is overgeplaatst van de gesloten- naar de open ggz afdeling in Hoofddorp. Het gaat beter met hem, al is ook hij het zo langzamerhand meer dan zat om daar nog langer te moeten verblijven. Hij is blij met mijn voornemen om een brief te schrijven i.v.m. zijn situatie en over het idee om over e.e.a., de wantoestanden en grotendeels averechts werkende behandelmethoden een uitvoerig artikel te gaan schrijven aan een vaktijdschrift in de psychiatrie. Rob merkte op dat je daar de psychiatrie als geheel bereikt, bedoeld om in te spelen op het gebrekkige bewustzijn van de reguliere hulpverlening. Maar wel gaat er dan natuurlijk ook een afschrift van dat artikel naar de verpleegpost in Hoofddorp. Mauries heeft in ieder geval weer uitzicht op een woning in Öns Tweede Thuis”, een wooninstelling van beschermd wonen. Ik hoop het voor hem dat dat spoedig rond zal zijn en dat dat geen tien jaren plan gaat worden…..

Ik voel me wel weer veel rustiger dan langere tijd het geval was, en heb er wederom weer veel van geleerd.. Echt ideaal is de situatie zeker nog niet, maar wel veel beter dan eerst, onder de gegeven omstandigheden….

Boudewijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: