Energie balanceren werkt goed bij HSP, deelname forumsite HSP en overig nieuws…

Zo.5 september 2010 >> Ik begin langzaam maar zeker toch te ervaren dat het bij hoogsensitiviteit, hoewel ook een mooie eigenschap, ook van wezenlijk belang is om je energie in balans te houden. Ik had nogal eens de neiging om te proberen er meer energie uit te halen dan er in zit, waardoor je uiteindelijk behoorlijk uitgeput kan raken en oververmoeid. Ongemerkt is het zo dat ik de laatste dagen met vrij veel succes en eigenlijk voor een groot deel ook onbewust, probeer om zuinig met je eigen energie om te springen, waardoor je ook wat sterker wordt en heel veel rustiger.

Ik ben al een tijdje lid van een forumsite op het internet voor, en gemaakt door hoogsensitieve personen, en wil daar toch serieus eens iets mee gaan doen. Ik werd me van deze bijzondere eigenschap bewust in het voorjaar van 2009, en, daarbij denkend aan alle ervaren paranormale, spirituele ervaringen e.d., dacht ik toen eindelijk: “Hé, ik ben dus niet gek; dat maakt de onwetende buitenwereld ervan die anders in het leven staat”. Eindelijk, na al die jaren, eens een stukje acceptatie van gelijkgestemde mensen, al ontbreekt het me momenteel aan zelfbewuste hoogsensitieve mensen in mijn eigen omgeving. Wellicht dat er dan ook in de toekomst, als ik er wat meer leer kennen tenminste, eens een einde gaat komen aan een noodgedwongen sociaal isolement, na vele jaren. Noodgedwongen, om dan tenminste nog wat gemakkelijker lucht te kunnen happen ten opzichte van het overgrote deel van de dominerende niet-begrijpende buitenwereld. Noodzakelijk, maar tegelijk ook heel erg eenzaam, iets wat ik destijds heb omschreven als een “oermensgevoel in de omgekeerde wereld”. Zo volkomen onbekend als ik al die jaren was met de in wezen zeer natuurlijke eigenschap, hoogsensitiviteit.

Aan die forumsite op www.sensitives.nl/forum is ook een datingsite gekoppeld voor vriendschap en relatie, www.sensitives.nl/osdate . Ik sta op beiden ingeschreven, maar heb er nog niks aktiefs mee gedaan tot op heden. De grootste kans om via het internet in contact te komen met zielsverwante mensen zijn wel deze sites op het web. Er schijnen ook speciale soulmates-datingsites te bestaan, gratis en vaak van Engelse of Amerikaanse makelij, ook bedoeld voor gebruik door mensen in andere landen op wereldniveau. Voorlopig beperk ik me echter tot de eerstgenoemden in principe.

Ik wil op de genoemde forumsite proberen twee nieuwe thema’s te introduceren: “HSP in relatie tot Borderline” en “HSP en Narcisme”. Ik wil dat eerst in het klad gaan uitwerken op de computer en vervolgens gaan plaatsen op de forumsite.

Met Debby lijkt het sinds giesterenavond weer ietsje beter te gaan, en ze is ook een klein beetje meer aktief  geworden, maar toch nog steeds beduidend slechter dan voorheen. Je merkt toch dat ze niet lang meer te gaan heeft. Ben zelf gelukkig wel wat rustiger geworden dan eerst, emotioneel gezien.

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: