Ritje naar Haarlem, bezoekje De Amstelmere kliniek open afd. en overige bijzonderheden.

12 september 2010 > Vanochtend was ik al vroeg wakker en kon dus ook ruim de tijd nemen om echt wakker te worden en op gang te komen. Zo rond half twee vanmiddag heb ik Debby even bij mijn ouders gebracht en ze hebben een aantal uren voor haar gezorgd, zodat ikzelf wat meer speelruimte had om de dag in te vullen. Kort voor mijn vertrek naar mijn ouders belde Anne van de kliniek me nog even op, om te vragen hoe het met me ging en of de afspraak voor een ritje met de auto nog door kon gaan. Ondanks het bewolkte weer dacht ik er toch goed aan te doen om even een uitstapje te maken.

Rond kwart over twee arriveerde ik op het parkeerterrein, vlakbij de achter-ingang van de kliniek. Tijdens kantooruren kun je ook via de reguliere hoofdingang van het gebouw naar binnen lopen, maar het was nu immers zondag. Een kwartiertje later vertrokken en we kwamen uiteindelijk via de oude Schipholweg terecht in Haarlem-Noord, in de straat waar mijn grootouders vroeger hebben gewoond. De omgeving daar was niet veel veranderd, het huis waar ze woonden, zo op het eerste gezicht aan de buitenkant, leek ook niet veel veranderd te zijn. In die straat maakten we even een tussenstop, een rustpauze van ongeveer een 20 minuten. Daarna weer verder gegaan, en via een kort bezoekje aan het hertenkamp in Bloemendaal weer terug gereden naar Amstelveen, maar vanwege de tijd, toen via de A9, de snelweg. Behoorlijk druk deze weg, zelfs op de zondag. Gelukkig geen file tegengekomen. Alvorens eerst even bij de snackbar een patatje gegeten en daarna heb ik Anne weer teruggebracht naar de kliniek. Het was ook voor haar wel eens goed om in deze laatste, terminale fase van haar leven er even uit te zijn in een andere omgeving.

Daarna Debby weer opgehaald bij mijn ouders en nu zit ik dus weer thuis. Even weer tot rust komen, want zo’n dagje weg daar word je toch wel een beetje moe van, zeker omdat de wegen in de loop der tijd op sommige punten nogal waren veranderd. Bijna op de heenweg nog de verkeerde kant op gereden, namelijk richting Hoofddorp, maar dat leek me nou niet echt een goed idee. Net op tijd nog de goede afslag kunnen nemen. Heb toch wel een goed gevoel over deze middag. In Haarlem ben ik toch zeker ongeveer anderhalf tot twee jaar niet meer geweest, maar er was niet echt veel veranderd. Ook de wegen in en rondom Haarlem ken ik vrij goed. Het is best wel een goed vriendschappelijk contact met Anne, en ze komt er anders ook niet veel uit. Na negen maanden opname heeft ze de kliniek ook wel weer gezien, en hoopt ook over niet al te lange tijd met ontslag te gaan.

Mijn gemoedstoestand was ook vandaag weer vrij goed, maar wel lichtjes geëmotioneerd op sommige momenten. Al mis ik nog altijd wel een echte zielsverwante band met een aards wezen op dit moment. Dat is minder leuk, maar toch, ik laat me maar gewoon meevoeren door de stroom, door het leven zelf. Zodirekt nog even een wandeling met Debby maken. Haar situatie is momenteel nog altijd aan de zorgwekkende kant, al lijkt ze wel wat aktiever te zijn dan eerst op sommige momenten.

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: