Bezorgdheid i.v.m. Mauries, kort bezoekje ggz kliniek De Amstelmere, eigen situatie, verdere bijzonderheden en ontwikkelingen.

Wo.22 september 2010 >> Terwijl ik dit berichtje voor mijn weblog aan het schrijven ben is de computer die achter mij staat bezig met het verwerken en branden van de tweede dvd met optredens van Kees van Kooten en Wim de Bie. Het verwerken van de videobestanden, afkomstig van VHS videobanden, is iets wat, inclusief het branden van de dvd doorgaans ongeveer 2,5 uur in beslag neemt. Maar het programma werkt, als het eenmaal goed is ingesteld, volautomatisch en het is nu slechts wachten totdat het proces klaar is.

Vanmiddag heb ik eerst even een kort bezoekje gebracht aan de kliniek, de open ggz afdeling in De Amstelmere, hier in Amstelveen. Eigenlijk alleen maar even om een nieuwe videofilm op dvd (de nieuwste aflevering van Harry Potter), af te geven aan Anne, die nu alweer bijna een jaar verblijft op de open afdeling. Anne was echter niet aanwezig en ik heb nu de dvd afgegeven bij de verpleegpost, die de dvd zou doorgeven aan Anne, zodra zij weer terug is. Er hangt tegenwoordig wel een hele andere, veel rustigere sfeer op de open afdeling. Dat was tijdens mijn opname aldaar, vorig jaar november en december, ook al zo, maar toch evengoed nogal chaotisch (hoewel i.d. niet te vergelijken met “Hoofddorp”, waar de situatie voor een HSP’er zoals ik, veel te benauwend is en allesbehalve herstelbevorderend!!). Het is daar nu vrij stil, en ook een groot verloop van cliënten en personeel.

Maar ook de situatie in Hoofddorp, op de gesloten afdeling, schijnt enigszins verbeterd te zijn sinds mijn laatste bezoekje aldaar van 27 december vorig jaar.  Ja, de datum 9 oktober komt alweer aardig dichtbij. Dan is het alweer precies een jaar geleden dat ik daar werd opgenomen en dus ook Peggy voor het eerst leerde kennen. Het is een datum waar ik toch met, hoe zal ik het zeggen, gemengde gevoelens naar toe leef. Al ben ik er dan niet continu bewust mee bezig, onbewust speelt het wel degelijk mee denk ik voor wat betreft mijn huidige emotionele stemmingsverloop van de laatste twee weken, waarin er sprake is van een licht verhoogde instabiliteit kwa emoties. Weliswaar bij lange na niet zoals eerder dit jaar, maar toch, echt prettig is anders, hoewel ik er wel aan wil toevoegen dat hieraan gewerkt wordt. Eventjes ook begon ik te twijfelen aan mijn eigen buitenzintuiglijke waarnemingsvermogen, en of dit alles wel echt is te noemen. Een klassieke denkfout bij veel mensen, omdat wij mensen in onze huidige tijd hebben geleerd dat alles wat wij niet met onze ogen en andere aardse zintuigen kunnen waarnemen niet reëel zou zijn, niet zou overeenstemmen met de werkelijkheid. “Heel goed van je Boudje dat je daar zelf achter bent gekomen vandaag; geloof al die leugens niet Boudje, als zou datgene wat jij buitenzintuigelijk waarneemt niet kloppen. Jouw buitenzintuigelijke waarnemingen zijn zo helder als glas, daar is in het geheel niets mis mee…”<P.>…. Nogal logisch dat daaruit enige tijd een zekere emotionele onrust was ontstaan. Dat ego kan een mens soms iets teveel in de weg zitten en misleiden, achteraf gezien.

Na mijn bezoekje aan De Amstelmere ben ik nog even naar de Rembrandtweg geweest, in het stadshart, en kon de auto zowaar parkeren. Alleen de parkeermeter accepteerde geen muntgeld, en uiteindelijk dus maar mijn chip-pas gebruikt, waar gelukkig nog genoeg opstond. Bij het inwerpen van het muntgeld, een euro en vijftig cent, kreeg ik op laatst zelfs meer geld terug dan ik erin had gegooid, namelijk twee euro. Maar goed, vervolgens even de boeken retour gebracht bij de bibliotheek en toen weer richting huis. Eenmaal thuisgekomen, voor met Debby te gaan wandelen, eerst nog even gebeld met Anne. Die bleek niet op de kliniek te zijn, maar vlakbij haar huis in Nes a/d Amstel. Zij gaat als alles meezit en voor de tijd die ze vanwege haar kanker nog heeft te gaan, binnenkort verhuizen naar een vierkamerflat, hier vlakbij, aan de Jeanne d’Arclaan, dus letterlijk om de hoek.

Intussen nog niets gehoord van Mauries, die, volgens de laatste berichten, zou verblijven op de gesloten ggz afdeling in Hoofddorp, ook alweer een jaar opgenomen inmiddels! Er zijn nog landen in Europa, zoals Engeland bijvoorbeeld, waarin een maximum limiet is gesteld aan de opnameduur op een gesloten afdeling van, als ik goed ben gëinformeerd, ongeveer zes weken maximaal. Ik ga vanavond nogmaals proberen om hem te bereiken en anders een sms berichtje sturen. Hij zei de laatste keer door de telefoon dat het niet goed met hem ging. Beetje bezorgd? Ja, eerlijk gezegd toch wel…..

Dezer dagen ben ik ook bezig met het schrijven van een aantal verslagen van telepatische gesprekken tussen mij en Peggy van de afgelopen periode en van langer geleden. Dat is meer werk dan was voorzien, maar deze zullen uiteindelijk wel worden toegevoegd aan de site die nu Website van Peggy en Boudewijn gaat heten. Ik houd je op de hoogte.

Ik ga nu even met Debby wandelen, een kleine avondwandeling. Vanavond bijtijds slapen, want morgenochtend rond 12 u. heb ik een afspraak staan. Tot de volgende keer.

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: