Diepe innerlijke rust, wijziging weblog gisteren, en ander nieuws

27 september 2010 >> Zoals de laatste tijd steeds gebruikelijker, raakte ik ook vandaag weer, gedurende een langere periode in een weldadig ervaren van een wel zeer diepe staat van innerlijke rust en harmonie. Dit is iets, een ervaring, die eenvoudigweg niet in woorden uit te drukken is. Het is een diepe staat van rust waarin alle gedachtenstromen volledig van je af vallen; dergelijke periodes van rust die bij zovele anderen, middels meditatie-oefeningen, kunstmatig kunnen worden opgewekt.

Dergelijke periodes en vormen van innerlijke rust en harmonie m.b.t. alles wat leeft zijn een weldaad voor de geest en lichaam. Dit is een ervaring die me gedurende alle hieraan voorafgaande jaren nog niet eerder is overkomen. Ik heb ooit weleens geprobeerd in groepsverband aan meditatieoefeningen mee te doen, maar het lukte me langs die weg gewoon niet om in een diepe ontspannen toestand te raken. Het overkomt me vanzelf, en hoef er verder ook niks voor te doen; dat regelt de natuur immers allemaal zelf!

Afgelopen nacht schoot ik wakker en dacht toen bij mezelf dat het weleens beter zou kunnen zijn om de bijzondere ervaring waarover ik in de hieraan voorafgaande weblog had geschreven, van de site te verwijderen. Niet zozeer uit angst, maar veel meer vanuit zuiver rationele overwegingen. Immers, waar er gelukkig meer openheid en erkenning van zoiets als telepathie lijkt te gaan ontstaan, anders ligt dat bij bijzondere ervaringen waarover ik gisteren had geschreven. Ik bedacht me dat zoiets nou net iets is wat mogelijk tot grote misverstanden zou kunnen leiden, en waaruit, bezien vanuit een veel ruimere staat van bewustzijn dan algemeen gangbaar, volkomen verkeerde conclusies zouden kunnen worden getrokken door een buitenstaander, als zou die ervaring zoals die te lezen was, een negatief signaal zijn die tot – in dit geval – verkeerde diagnoses zou kunnen leiden, tot een vorm van psychose. Begrijpelijk (en goedbedoeld) weliswaar (het etiket “psychiatrisch patiënt” werkt wat dit betreft ook in mijn nadeel), bezien vanuit de meest gangbare mensvisie en staat van bewustzijn van de meeste mensen en zeker voor wat betreft wetenschappelijke kringen, maar ze zouden er falikant naast zitten in dit geval.

De ervaring van gisteren voelde juist goed, zuiver positief, maar heb toch besloten om het eerdere bericht omtrent deze ervaring, te verwijderen van internet, om mogelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Ik heb bovendien geen zin in eindeloze, nietsoplossende diskussies in woorden, verkeerde diagnoses. Waar bovendien ook ontzettend veel energie in gaat zitten. Er zijn belangrijkere dingen om me op te richten en mee bezig te zijn. Ik heb al zoveel onbegrip in het leven ervaren; iets wat overigens ook zeer herkenbaar is bij andere hooggevoelige mensen…. (Zie ook een eerder, nog kort geleden geschreven weblog, over de enorme kloof tussen hsp-mensen en niet-hsp-mensen). Deze groepen staan totaal verschillend in het leven, denken heel verschillend over bijna alles. Een onoplosbaar probleem? Nee, we spreken elkaar misschien nog wel over een aantal jaren, als de volledige mensheid weer volledig een is geworden met zijn spirituele aard die hij van nature heeft meegekregen. Dat wordt ook wel de Nieuwe Tijd genoemd; een symbolische terugkeer naar de oertijd, met inbegrip van alle huidige technische en wetenschappelijke verworvenheden…… Dan pas zal een volledige integratie van hsp mensen, die ook niet zelden meer dan gemiddeld begaafd zijn, temidden van een doorgedraaide, overgerationaliseerde en veel te sterk gestruktureerde wereld die in de Nieuwe Tijd niet meer zal bestaan, realiteit zijn geworden. Veel hooggevoelige mensen die ik tot op heden heb mogen ontmoeten herkennen zich volledig terug in wat ik indertijd heb omschreven als “een oermens-gevoel in de omgekeerde wereld”, doch ook dat probleem zal in de nieuwe tijd geheel zijn verdwenen… Tijden zijn aan het veranderen, in positieve zin, al lijken de huidige tekenen van verandering vaak eerder het tegendeel uit te wijzen…. Je mag me er zonodig gerust op aanspreken over een aantal jaren…..

Ik bewaar het bericht omtrent deze ervaring echter wél, in een geheime map, voor later eventueel.

Ieder mens is een liefdevol, uniek spiritueel wezen, en als zodanig ook even kostbaar, niet een mens uitgezonderd op onze wereld.

Graag zou ik je, ter illustratie van dit hele verhaal, kunnen verwijzen naar een tweetal video’s afkomstig van YouTube:

 

 

 

Hartelijke groeten,

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: