Zaterdag 9 oktober 2010: Toch een vrij redelijke dag geworden…

Zo.10 oktober 2010 > In tegenstelling tot eerdere verwachtingen was de afgelopen dag, 9 oktober, toch nog een vrij redelijke dag. Met uitzondering van de ochtend en een gedeelte van de middag was het voor de rest toch nog een dag die betrekkelijk goed is verlopen. Alleen afgelopen ochtend was het af en toe even wat moeilijk op sommige momenten. Net als in het begin van de middag ben ik weliswaar zoveel mogelijk met andere zaken bezig geweest, maar was er evengoed een zekere emotionele beladenheid voelbaar, maar heb het proces gewoon ondergaan zonder daartegen te vechten. Dat is ook de beste remedie, heb ik ontdekt.

Goed ook van Daniëla dat ze me afgelopen ochtend belde en dat we even hebben bijgepraat op een terrasje in het centrum van Amstelveen. Dit alvast ter gelegenheid van haar 45ste verjaardag, a.s. dinsdag, 12 oktober. Op die dag zelf heeft ze een uitje met haar partner gepland, vandaar ook de onverwachtse uitnodiging voor afgelopen middag. Misschien dat ik eerdaags, misschien nog wel vanmiddag, even bij haar langs ga om toch nog te proberen of er iets van haar tien jaar oude computer te maken valt. Het apparaat draait nog op Windows XP, zonder servicepacks, en heeft een harde schijf van slechts 20 gb., en draait niet goed meer. Bovendien maakt ze nog steeds gebruik van een inbelver- binding, die het ook niet meer goed doet. Ik heb haar aangeboden om een van mijn oude pc’s, die ik destijds voor niks heb gekregen, eens uit te proberen en of dat misschien wat voor haar is. Met een internetplusbellen aansluiting zou ze aanzienlijk voordeliger uit zijn, en deze is ook veiliger in het gebruik. Paradigit, een computerzaak, had afgelopen dag nog internetsecurity software 2010 van Panda in de uitverkoop, en dat heeft ze ook aangeschaft. De prijs was echt een lachertje, een splinternieuw en volledig legaal pakket voor vijf euro!

Op de heenweg, wachtend bij de bushalte van lijn 165, raakte ik nog even in gesprek met Maria, mijn overbuurvrouw uit Centraal Wonen, die ik ook al een tijd niet meer heb gesproken.

Vanavond een groot deel van de avond bezig geweest met het uitproberen van de diverse mogelijkheden op mijn computer om audio, oftewel geluidsopnames te bewerken en ook opnames voor de websites van langer dan 80 minuten, op schijf te kunnen zetten. Het beste is dan nog ongecomprimeerde zgn. wave bestanden (.wav = ongecomprimeerd bestandsformaat, zoals deze ook voor normale audio cd’s wordt gebruikt) eerst te bewerken met Roxio Creator 2010, software gëinstalleerd op de pc in de hobbykamer, die rechtstreeks is verbonden met het mengpaneel en geluidsapparatuur, en om daarna dat geluidsbestand te branden op een schijfje. Niet een cd, want daar past maximaal 80 minuten op, maar op dvd, goed voor ongecomprimeerde geluidsopnames van maximaal 400 minuten, dus ook geschikt om langere programma’s op vast te leggen. De website-ontwerpen staan gëinstalleerd op de pc in de woonkamer, en de dvd-schijfjes kan ik dan vervolgens weer laden in Nero 9, die deze dvd audio schijven kan comprimeren in het formaat wma, 64 kb./sec, geschikt voor gebruik op de website. Een uur geluid op de website in dat formaat (geen cd-kwaliteit, maar evengoed nog heel acceptabel en helder) neemt ongeveer 28mb. ruimte in beslag op de server van KPN, waarop de meeste websites draaien. Ik ben nog bezig met het maken van een uitgebreid programma van ongeveer 120 tot maximaal 180 minuten met daarop een terugblik op de afgelopen 12 maanden, van begin oktober 2009 t/m 9 oktober 2010, en mogelijk ook nog een voorzichtige prognose voor de toekomst…

Maar, nu ga ik ermee stoppen. Nog even een half uurtje van bezinning op de dag, alvorens te gaan slapen. Ik sprak ook nog even André, een andere bekende uit het woonprojekt, over de periode van kort voor mijn afgelopen opnameperiode bij de ggz. Maar daarover misschien later wat meer…

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: