Vrij gunstige dag, idee voor verlaging Wajong-uitkering nieuwe kabinet een absurd plan, tevergeefs gewacht op bezoek hulpdienst woningbouwvere-niging Ymere, maar ook beter nieuws.

Wo.27 oktober 2010 > Kwa niveau van welzijn waren de afgelopen dagen wat minder gunstig voor mij, maar ja, dat hoort nu eenmaal bij het proces waarin ik me bevind. Wel vrij goed gesprek gehad met mijn spv’er van de ggz, gisterenmiddag, al voel ik me niet meer verplicht om hen alles te vertellen wat er in me leeft. Ze leven daar nu eenmaal in en vanuit een veel lagere, meer rationele dimensie kwa bewustzijn, en zo lang dat nog zo is, is het misschien ook maar beter om niet al te diep op dingen in te gaan. Op 12 november volgt er nog een gesprek met mijn psychiater bij de ggz, hier in Amstelveen, over een eventuele medicatiewijziging en wellicht ook nog wel over meer zaken. Niet al te diep op dingen ingaan denk ik, maar wil toch wel een aantal dingen met haar bespreken omtrent mijn afgelopen opnameperiode, eind 2009, en wil zo mogelijk ook eens voorzichtig mijn hart luchten over een aantal zaken, los van mijn eigen situatie en behandeling.

Zijdelings hoorde ik dat dit vreselijke nieuwe kabinet Rutte voornemens is om de Wajong uitkeringen te gaan verlagen met 5%. Dat zou in mijn geval dus betekenen, een verlaging van maar liefst 45 euro per maand, naar iets minder dan E. 870,—per maand. Een absurd en ook hoogst onrechtvaardig plan, maar het valt te verwachten bij een kabinet van een dergelijke samenstelling als deze. Politiek gezien, een dieptepunt in de geschiedenis voor heel veel mensen. Dit alles niet alleen tot grote ergernis van mijzelf, maar ook van mijn ouders. Het is nu vaak al niet eenvoudig om financieel rond te komen, laat staan straks, als deze absurde plannen doorgaan. Er zou na vele jaren juist eerder nog wat geld bij moeten, in plaats van eraf! Ze denken zeker, door mensen financieel klem te zetten, chronisch zieke, gehandicapte mensen, op die manier te “prikkelen’ (zoals ze dat menen te noemen) om als het ware na al die jaren weer uit hun rolstoel op  te staan en vrolijk aan de slag te gaan. Want dat is iets wat ze het liefste zouden willen, een soort van medisch wonder, door mensen, gehandicapte mensen te bestraffen voor het feit dat zij niet in staat zijn aan de plicht tot arbeid tegemoet te kunnen komen. Hoe dan ook, ik mag dan het geluk hebben dat mijn ouders meer dan van harte (en volgens de belastingdienst ook volkomen legitiem; ze mogen me als ouders mij iets schenken per maand) bereid zijn om in dat geval die 45 euro per maand zullen bijleggen, maar er zullen genoeg mensen zijn in diezelfde situatie die niet over deze mogelijkheid beschikken. Ze beseffen daar in Den Haag nog niet echt dat dat alsmaar blijven bezuinigen een doodlopende weg is; je kunt niet tot in alle eeuwigheid alsmaar blijven bezuinigen, net zoals een potentiële anorexiapatiënt(e) ook niet tot in alle eeuwigheid door kan blijven gaan met afvallen. Het is een doodlopende weg, logisch, want zeker in rechtse politieke kringen is er doorgaans sprake van ronduit kortzichtig beleid, voortkomende uit een ontbrekende dieptevisie aangaande dieperliggende drijfveren van ons menselijk bestaan. Althans……, zolang het duurt….. Maar dat is een heel ander verhaal, waar ik nu liever niet dieper op inga. Ze zullen zichzelf gaan tegenkomen, de komende tijd, daar ben ik heilig van overtuigd! Het zal uiteindelijk leiden tot radicale hervormingen kwa manier van politiek bedrijven, waarin de mens als persoon, als uniek spiritueel wezen weer centraal zal staan….

 

Vandaag heb ik de hele dag tevergeefs zitten wachten op een door Ymere ingehuurd bedrijf wat bij mij de afvoer in de keuken zou komen ontstoppen. Vorige week keurig netjes geregeld door een aardige man van Ymere die bij mij langs was geweest om te bespreken wat er binnenkort zoal kan worden gerepareerd in huis. Deze man had toen heel duidelijk gezegd, woensdag 27 oktober tussen 12- en 18 uur. Maar helaas, er kwam niemand. Uiteindelijk toch maar even rechtstreeks met dat bedrijf contact opgenomen, en wat bleek? Zij hadden mórgen, donderdag in hun agenda staan. Zeer slordige fout, want er was duidelijk gezegd dat ze vandaag zouden langskomen. Dat betekent nu dat ik morgenmiddag weer opnieuw de hele middag verplicht ben om thuis te blijven, voor een klusje wat feitelijk nog geen kwartiertje duurt. Maar goed, het is niet anders.

Desondanks toch nog een redelijke namiddag en zelfs een beetje melige, enigszins vrolijke avond vandaag. Vanavond nog een leuk mailtje ontvangen van iemand uit Tilburg waarmee ik al dik tien jaar met een zekere regelmaat, contact heb via msn en email, o.a. met het bericht dat ze mijn profielfoto die ik op diverse sites in gebruik heb (destijds gemaakt op de open afdeling in de kliniek Amstelveen op 24 december 2009), zo mooi is. En ik was juist van plan om die foto te gaan vervangen door een andere, nieuwe foto, gemaakt met de nieuwe camera en zelfontspanner. Ik denk er toch over om de huidige foto even zo te laten zoals deze is… Maar wel ook leuk, toen ik vanavond ook haar nieuwe profielfoto, via de nieuwe Messenger (2011), tegenkwam, vers van de pers, in gezelschap van een onbekende vrouw. Hele mooie, originele profielfoto, en een leuk duo bijelkaar! Prachtig. Het gaat me wat ver om op deze openbare weblogpagina, wat dit betreft, namen te noemen, maar ze vertelde me, vrij kort na het overlijden van Peggy, iets wat ik nog niet wist van haar, namelijk dat ook zij nog altijd geregeld worstelt met haar borderline…

Tenslotte, ik heb al een aantal mogelijke domeinnamen bedacht voor m’n eigen website, Website van Boudewijn, alleen ik moet nog controleren of deze nog vrij en beschikbaar zijn voor registratie op mijn naam. Eentje daarvan lijkt me vooralsnog de meest voor de hand liggende namelijk www.websitevanboudewijn.nl , maar, nogmaals, ik moet nog controleren of deze naam nog beschikbaar is. Ik heb een goed aangeschreven, betrouwbaar en toch ook voordelig bedrijfje ontdekt, een zogenaamde webhoster, waar ik een .nl domeinnaam zou kunnen registreren voor een tientje per jaar, dus, omgerekend, ongeveer 80 cent per maand. Aan die domeinnaam kan ik dan bij hun ook een volledig gratis webruimte koppelen op hun server van 250 mb., zonder maximale datalimiet per maand. Goede service, goede beveiliging en dagelijkse updates van je website, en ook per maand opzegbaar. Wel zo handig denk ik dan. Ter vergelijking, KPN rekent voor het gebruik van 250 mb. webruimte op hun server, maar liefst E. 4,95 per maand, inclusief domeinnaamregistratie. Na het verlopen van mijn contract in mei volgend jaar, overweeg ik dan ook om de websiteruimte van de andere website op www.boudewijnhoogsensitief.nl onder dezelfde domeinnaam over te hevelen van KPN naar dat andere bedrijf, maar alleen als deze nieuwe webhoster me bevalt natuurlijk… Bezoekers van de Website van Peggy en Boudewijn zullen daar als het goed is echter niets van merken, hooguit een kortstondige uitval van deze website van zeer korte duur. Maar zover is het voorlopig nog niet…. De naam van die webhoster luidt, simpelweg www.goedkopewebhoster.nl . Veel goede recensies gelezen daarover op het web.

Maar nu stop ik er echt mee. Mij benieuwen of die loodgieter nu inderdaad morgen zal langskomen. We zien het wel.

Groetjes van Boudewijn.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: