Websiteruimte http://cbdekat.magix.net/public NIET onveilig en krijgt nieuwe bestemming, bezoekje tandarts, en verdere bijzonderheden…

Ma.22 november 2010 > Boven verwachting viel het bezoekje aan de tandarts reuze mee deze keer. Wel een vrij ingewikkelde operatie voor hem, aangezien een gedeelte van een hele oude grijze vulling was afgebroken. Eerst moest dus de rest van die oude vulling eruit alvorens een nieuwe witte vulling te plaatsen. Een heel werk, maar het is hem toch maar weer gelukt. Tegenwoordig gebruiken ze die vroegere grijzere vullingen al lang niet meer, want dat was eigenlijk puur gif wat ze destijds gebruikten voor vullingen. Weliswaar een tijdrovende klus voor de tandarts, maar ik heb er hoegenaamd niks van gevoeld, ondanks dat het maar heel lichtjes was verdoofd. De eerstvolgende controle-afspraak is pas in april volgend jaar.

Op de terugweg (de tandarts heeft z’n praktijk in Middenhoven) ben ik nog eventjes in het Stadshart geweest, niet lang, want daar had ik niet zoveel zin in. Maar ik moest wat dingen regelen bij de bank en bij Dixons een doosje double layer dvd schijfjes halen, om een aantal langere films van VHS videocassette over te kunnen zetten op dvd, via de computer uiteraard. Deze koop ik, net als gewone 4,7 gb. dvd schijfjes en cd-rom schijfjes, op een spindle, dus los zonder doosjes. Veel voordeliger dan mét doosje erbij. En bovendien, die doosjes heb ik nog ruim voldoende in voorraad, ooit eens gekocht op een markt. Ben daarnaast ook nog steeds aan het experimenteren en oefenen met mijn eigen videocamera, weliswaar een oudje die nog met Hi-8 digital videobandjes werkt, maar nog weinig gebruikt en in zeer goede staat. Ik heb hem ooit eens aangeschaft in een jaar waarin geen vakantie was gepland, en ook heel wat heb kunnen sparen. Dat was in 2002, net in het jaar waarin Windows XP werd uitgebracht. Op die oude computer die ooit van mijn vader was heb ik, zoals bekend, recentelijk Windows XP gëinstalleerd, en de computer draait als een zonnetje. Of Daniëla hem nu overneemt of niet, toch wel weer eens leuk om daar weer eens mee te werken. Dat besturingsprogramma gaat inmiddels ook alweer ongeveer 9 jaar mee en wordt zelfs nog ondersteund met updates van Microsoft. Ik geloof niet meer voor lang, want ik heb me laten vertellen dat de ondersteuning ergens in 2011 of 2012 eindigt. Maar toch, Windows 7 is op vele punten wel een stuk beter, uitgebreider, veiliger en stabieler; het beste besturingsprogramma sinds Windows XP, en honderd keer beter dan het uitermate trage en instabiele Windows Vista.

Met hulp van een hulpprogramma en een eersteklas beveiligingsprogramma heb ik onlangs zelf kunnen onderzoeken of het oude gratis webadres van Magix, maximaal 500 mb., nou inderdaad zo onveilig is als men zegt. Bitdefender kon geen enkel beveiligingsprobleem ontdekken op het webadres http://cbdekat.magix.net/public ! Goede reden om deze webruimte alsnog weer in gebruik te gaan nemen met een geheel nieuwe bestemming, namelijk een audiowebsite met een selectie van belangrijke en kostbare geluidsopnames van de achterliggende 35 jaar. Ik overweeg nog om, voor zover mogelijk, een serie hoorspelen die destijds door de KRO werd uitgezonden, op de site te gaan zetten. In vroegere jaren was ik helemaal wild van science fiction, en dus ook van de vroegere hoorspelserie “Sprong in het heelal”. De bandjes waarop ik dat toen had opgenomen (in 1975-1976) zijn inmiddels allang ter ziele, maar tot mijn verrassing zijn alle afleveringen van alle drie de hoorspelseries onder die titel, op cd uitgebracht! Eén serie van 20 afleveringen zou in totaal ongeveer 800 minuten duren. In het gecomprimeerde geluidsbestandsformaat WMA (o.a. te beluisteren via Windows Media Player, standaard in iedere windows versie aanwezig), bij een bitrate van 64 kb./sec., zou één volledige serie dus ongeveer 375 mb. van de op dat adres beschikbare max.500 mb. webruimte innemen. Na bijvoorbeeld drie maanden zou ik dan bijvoorbeeld de eerste serie van deze hoorspelseries kunnen vervangen door de tweede serie, en weer drie maanden later door de derde, tevens laatste serie van Sprong in het heelal. Dat is iets waar ik in ieder geval over aan het nadenken ben…. Op het genoemde adres is nu een tijdelijk websiteontwerpje te zien.

Het is alweer half twaalf in de avond, en morgenochtend vroeg staat als het goed is de stucadoor voor m’n neus, voor de reparatie in de badkamer. Dus ik kan het vanavond ook niet zo laat maken. Morgen in ieder geval alle tijd om op m’n gemak allerlei klusjes te gaan doen, of andere huiselijke dingen te regelen. Ik zie wel, want ik leef liever in het moment zelf (het hier en nu), dan binnen verstikkende strakke kaders en/of onder tijdsdruk. Dat leeft ook zoveel prettiger…. Morgen misschien ook tijd om verder te gaan met het schrijven van nieuwe aanvullende artikelen voor de Website van Peggy en mij, en het artikel over gesprekken langs telepatische weg….. Ik zie wel wat de dag brengt morgen….

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: