Werkzaamheden aan PC, Daniëla waarschijnlijk interesse in oude pc, rust na drukke week, en overig nieuws…

Vr.26 november 2010 > Helaas niet zoveel tijd om een berichtje te schrijven, maar ik meen begrepen te hebben van Daniëla dat ze in principe gëinteresseerd is in mijn oude HP computer die ik ooit gratis gekregen heb van mijn vader. In principe zijn de werkzaamheden aan deze computer die ik hier thuis kan doen zo goed als afgerond. De rest, zoals installatie van haar printer en scanner, het aansluiten op het internet wat hoop ik komende maandag een feit zal zijn, en het maken van een setje systeemherstel-schijven als backup, zijn allemaal dingen die ik alleen maar bij haar thuis kan doen.

Al werkende onder Windows XP, kwam ik gisteren op het idee om van de andere computer een zogenaamd ‘dual boot systeem’ te gaan maken. Voor deze PC heb ik nog een software-dvd liggen met Windows XP en aanverwante software, en deze heb ik vanavond gëinstalleerd. Windows XP (SP3) draait als een zonnetje. Daarnaast, als alle aanverwante software onder XP is gëinstalleerd, een aparte partitie op de harde schijf gaan aanmaken, met de bedoeling daarop Windows 7 Home Premium te gaan installeren. Dan krijg je bij het opstarten van de PC de keuze of je onder XP of Win.7 wilt gaan werken. Dat is wat ze een dual boot systeem noemen. Ik heb nog heel veel oudere software liggen die alleen onder XP draait, en dan kan ik die tenminste ook weer eens gebruiken. Maar wel heel veel werk om alle updates en servicepacks te installeren, maar na een valse start eerder vanavond, is het me dan uiteindelijk toch gelukt om XP gëinstalleerd te krijgen, later vanavond. De huidige harde schijf van deze computer is bijna 400 gb. groot, en ik kan deze ruimte alsnog splitsen in twee delen, de ene helft voor XP en de andere helft voor Win.7. Later wil ik nog proberen om de oorspronkelijke harde schijf uit deze PC als tweede interne harde schijf erbij te monteren en installeren. Deze is ongeveer 200gb. groot, eventueel ook geschikt om daarop Win. Vista te installeren, zodat ik in dat geval (als het allemaal werkt natuurlijk) bij het opstarten van de pc kan kiezen uit drie besturingsprogramma’s.

Voor de rest heb vandaag overigens veel rust genomen, want eigenlijk was de afgelopen week veel te vol, veel te druk bezet voor mij. Tijd om nu even een aantal dagen wat rustiger aan te doen. Dat voelt in ieder geval wel beter. Er is nog steeds sprake van veel meer stabiliteit, emotioneel gezien, dan ik eerder dit jaar had verwacht. Daarnaast ook ervaar ik de ervaring van het langzaam groeien in een onbegrensde staat van Bewustzijn nog altijd als heel kostbaar en bijzonder. Krijg stapje voor stapje ook weer nieuwe berichten door van Peggy, langs telepatische weg, die eveneens heel prettig en hoopgevend genoemd mogen worden met betrekking tot de toekomst. Maar natuurlijk zijn er ook nog geregeld momenten dat ik haar in zichtbare en tastbare vorm nog altijd erg mis in de tussentijd…. Maar over dit alles later meer….

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: