Duurzame verandering voelbaar, positief gesprek met hulpverleenster ggz in geest hoofddorp

3 januari 2011 >> Vandaag een belangrijk knooppunt in verband met nieuwe ontwikkelingen voor wat betreft mijn opname hier, op de gesloten ggz afdeling in Hoofddorp. Ik heb vanochtend een goed gesprek gehad met een medewerkster van de ggz en er bestaat een vrij grote kans dat ik op korte termijn weer naar huis kan gaan, misschien zelfs nog sneller dan verwacht.

Samen met diezelfde medewerkster, Sonja, en een collega van haar zijn we daarnet ook even iets gaan eten in het nabijgelegen restaurant van het reguliere Spaarneziekenhuis, een saucijzenbroodje. Een leuk gesprek met veel humor.

Ik zit nu even in de creatieve ruimte, wat ooit eens de rokersruimte was, achter een gemeenschappelijke computer. Helaas maar een kwartiertje om er gebruik van te kunnen maken. Mijn Asus laptopcomputer staat helaas nog thuis, en dat is erg jammer, want er zit wat aktiviteiten betreft weinig, ofwel vrijwel geen enkele, dynamiek in het verloop van de dag. Ik hoop dan ook dat er snel een einde komt aan dit avontuur.

Wel fijn om te weten is dat Peggy en ik elkaar binnen afzienbare tijd, na lange tijd , weer eens zullen zien. Ik kom, naar ik hoop, inderdaad zo spoedig mogelijk, weer terug naar Amstelveen, via een bezoekje aan mijn ouders, weer terug naar mijn eigen woning. Het bericht dat mijn woning onbewoon-baar zou zijn verklaard berust, net als het gerucht dat er zichtbaar brand zou zijn geweest, op een regelrechte leugen. Ook de politie Amstelveen heeft met eigen ogen gezien, toen ze mij en Debby kwamen redden, dat er geen brand was. Wel het geluid van knetterend houtvuur, en een branderige lucht. Maar alles staat er nog steeds hetzelfde bij als vlak voordat ik er vandaan weg werd gehaald.

Het wordt tijd voor een nieuw leven, alleen er lijkt vooralsnog toch nog relatief weinig verandering te komen in de huidige situatie. Al zegt mijn intuitie wel tegelijkertijd (hopelijk deze keer terecht) dat het einde van deze opname (is een lijdensweg op zich) weleens zeer dichtbij zou kunnen liggen. Ik hoop het van harte, en ben bovendien al vele dagen geleden genezen verklaard door de dienstdoende arts/psychiater.

Men spreekt zo mooi van een vrijwillige opname, maar dat is het eigenlijk niet. Mij is immers nooit gevraagd wat ik ervan vond om hier naartoe te worden gebracht, een plek bovendien waar ik nou niet bepaald prettige herinneringen aan heb. Toch probeer ik ook maar tijdens deze periode mezelf een weg te banen door het bij voorturing kruipen door het oog van de naald.

Ik hoop dat hier gauw een einde aan komt. Vreemde zaak, je bent genezen verklaard (ben uperhaupt niet eens ziek geweest deze keer, ook weer zo’n misverstand!!!), en je mag niet weg. Reden te over om dit middels een gerechtelijke procedure in de toekomst te gaan verhalen op machtsorgaan nummer 1 in ons land, te weten het CDA, een soort van schadevergoeding eveneens.

Wie in de tussentijd bereid is om mijn laptopcomputer, witte kpn dongel (modem voor mobiel internet), en de bijbehorende acculader en draagtas hierheen te brengen, ben ik daarvoor zeer dankbaar. Immers, zoiets geeft wat afleiding.

Groetjes en hopelijk tot zeer gauw,

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: