Drie kwartiertjes vrijheden per dag opnieuw van toepassing…

Vanochtend rond tien uur een gesprek gehad met de psychiater hier en twee collega’ s van haar. Afgesproken dat de drie keer dagelijkse kwartiertjes vrijheden weer opnieuw worden ingevoerd. Dat betekent dus drie keer een kwartier per dag zelfstandig wandelen buiten.

Wel nogmaals een klacht ingediend aangaande de kwaliteit van de matrassen. Al sinds ik hier ben word ik iedere ochtend wakker met hevige spierpijnen, maar ook tijdens de slaap word ik geregeld wakker van de spierpijn. Er liggen nu twee matrassen boven op elkaar, maar ook dat helpt niks. Bovendien erg benauwd zo’ n plastic matras…

Vanmiddag misschien met een aantal mensen onder begeleiding even langs het winkelcentrum hier in Hoofddorp, o.a. om wat lege flessen weg te brengen en wat nieuwe flessen frisdrank voor het weekeinde in te slaan. Veel goedkoper dan die halve liter flessen cola die je in het winkeltje in het reguliere Spaarneziekenhuis kunt kopen, a twee euro per stuk.

Daarnet een tijdje met een verpleegkundige gezeten in de tweede woonkamer, en een aantal dingen verteld over mijn verdere levensloop van de achterliggende 47 jaar.

Ik heb trouwens ook nog een andere weblogsite. Deze wordt weliswaar minder gebruikt, en is ook eigenlijk meer bedoeld voor mensen die kampen met psychiatrische problematiek, maar toch maar even een aantekening daarvan maken. Deze tweede weblogsite is te vinden op http://cbdekat.blogspot.com

Gelukkig had ik nu even tijd om gebruik te maken van de gemeenschappelijke computer in de creatieve ruimte. Straks weer de lunch, en misschien in de loop van de middag nog bezoek van mensen zoals bijvoorbeeld Daniela en/of mijn tante Liesbeth uit Haarlem. Gisteren, toen ik enige tijd in mijn eigen kamer (nr.17) zat, heeft een verpleegkundige met mijn tante gesproken en hij merkte op dat het een hele lieve vrouw is. Ik hoop haar eerdaags weer eens te mogen ontmoeten hier.

Gisterenavond was de stemming hier weer aanmerkelijk beter dan deze volgens mij ooit geweest is.

Ik hoop, nogmaals, dat ik spoedig weer mag terugkeren naar mijn eigen woning in Amstelveen. Onbewoonbaar? Ik geloof er geen barst van. Ik ben hier kort geleden bevriend geraakt met een aardige man die inmiddels met ontslag is. Hij bood aan om eens een kijkje te gaan nemen in de flat waar ik woon.

Maar nu stop ik er weer even mee…

Groeten van Boudewijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: