Nieuwe ontwikkelingen sinds vandaag…,meer vrijheden…

Ma.24 januari 2011 >> Vandaag een dag met veel therapie-onderdelen, soms even iets teveel in een te korte tijdsperiode om echt tot rust te komen. Vandaar ook dat ik zodirekt even een uurtje ga liggen. Ik heb wel met de therapeut van het onderdeel ‘ doelentherapie’ besproken dat ik me, als Vissen-mens die in wezen gedreven wordt door de pure zuivere emotie vanuit het hier en nu, niet echt prettig voel bij een leefwijze gericht op toekomstgerichte doelgerichtheden, gecreeerd in het verleden. Dat zijn van die onderdelen die ik ook met de psychiater wil bespreken in het eerstvolgende gesprekje. Sommige therapie-onderdelen zijn bijzonder slaapverwekkend, aangezien ik veruit de meeste dingen die worden besproken immers allemaal al weet…..

Mijn psychiater is Linda …….., volgens sommigen zou zij erg streng zijn, maar dat valt wat mij betreft in ieder geval heel erg mee. Ze is best aardig en meelevend… Ik had vanochtend voorgesteld om de drie keer twee uurtjes vrijheden per dag iets uit te breiden, en dat voorstel is verder zonder problemen aanvaard met ingang van vandaag….. Nu dus drie keer drie uur vrijheden per dag, in totaal dus 9 uur, en het was 6 uur per dag.

Verder is overeengekomen dat ik deze week een keer mag gaan winkelen met mijn moeder, waarbij ik dus alleen maar hoef aan te geven wanneer ik ga. Mijn moeder komt mij dan ophalen hier. Op de terugweg rijden we dan ook even langs computerwinkel Paradigit aan de Rembrandtweg, om de nieuwste folder op te halen. Dit voor het geval zou blijken dat mijn laptop thuis onbruikbaar is geworden. Dan kan ik me vast eens gaan orienteren op een nieuwe.

Het avondeten was wel lekker hier vanavond, en Harmke kwam vanavond gezellig naast me zitten. Haar energiepatroon is weliswaar niet zo sterk positief als dat van Peggy, maar komt er wel heel dicht in de buurt. Zij zit zelf voor een deel denk ik ook nog in een moeilijk proces van haar leven, dus e.e.a. is wellicht slechts een kwestie van tijd…. We mogen elkaar in ieder geval graag, maar doen het rustig aan, zal ik maar zeggen…..

Ik ontdekte dat mijn windows live pagina niet helemaal correct meer is. Blijkbaar is iemand anders erin geslaagd om in te breken op mijn account. Een aantal gegevens zijn dus incorrect, zo ook de naamsvermelding, “ bbbbbbbbbb…enz……….” en meer dingen. Helaas heb ik hier op de afdeling niet de middelen om deze fouten te corrigeren. Ik weet niet of die foutieve naamsvermelding ook van invloed is op het versturen van emailberichten via www.hotmail.com…….

Vanmiddag tijdens de lunch vroeg een verpleegkundige of ik mijn hondje Debby niet erg mis. Natuurlijk, dat is zeker zo. Al is het daarnaast natuurlijk wel zo dat er ook iemand is die ik het meest van alles heb gemist, en dat is natuurlijk Peggy. Ik ben in ieder geval wel blij met de kerstkaart die ik van haar familie heb ontvangen. Mijn moeder bracht me gisteren ook een dikke stapel post van de afgelopen maand……

Ik heb voor vandaag nog twee keer drie uur vrijheden tegoed, maar ik denk dat ik het vandaag toch ietsje rustiger aan doe. Ik voel me wel erg goed en maak me geen al te grote zorgen meer omtrent de toekomst. Ik heb zo mijn twijfels omtrent de waarheid van de geruchten die de ronde zouden doen, zoals bijvoorbeeld het algemeen gangbare beeld in ons Centraal Wonen projekt, als zou ik zelf de brand hebben veroorzaakt. Wel, als het echt waar zou zijn, een hoogst merkwaardig bericht, al was het alleen al dat ik zelf destijds een wezenlijke bijdrage heb geleverd t.a.v. de totstandkoming van ons Centraal Wonen projekt. Ik bedoel, je gaat toch, wanneer je het jaar je zin hebt, niet je eigen woning in brand steken en daarmee bovendien ook andere mensen in gevaar brengen. Een ronduit belachelijke veronderstelling, in dat geval, die voor geen meter klopt. Wat wel klopt is dat de kanalen waardoor die berichten  en andere onzin de wereld in geholpen wordt en werd, niet helemaal zuiver en betrouwbaar is. Ik wil hierover echter geen nadere mededelingen doen, voor mijn eigen veiligheid. Immers, met het etiket psychiatrisch patient op je rug loop je een groot risico al gauw veroordeeld te worden om het feit dat je dingen ziet/waarneemt/voelt, die buiten het waarnemingsvermogen van de ander ligt. Ik laat me daardoor echter niet meer intimideren. Mijn moeder met name wordt momenteel erg gehinderd door mensen uit onze eigen familiekring die haar proberen te pressen dingen te doen die ze niet wil; de verkoop van de auto’ s bijvoorbeeld, waarbij de faktor eigenbelang (bezitsdrang) een overheersende rol speelt… Je hebt helaas ook mensen die alles beter denken te weten dan hun medemens, zich tot vervelens toe overal mee menen te moeten bemoeien, en voor wie het principe “laat de ander in zijn of haar waarde!!”  nog niet hebben gehoord.Een vriendelijk doch dringend verzoek, laat m’n moeder met rust, laat haar in haar waarde. Dat ze bijna 80 is wil nog niet zeggen dat ze handelings-onbekwaam, oftwel dom is, en daarmee basta. En bovendien, ikzelf ben er ook nog…., en wens niet langer over me heen te laten lopen!!

Ik ben echter nog altijd blij met de kans die ik hier heb gekregen om in de onderzoeksfase van mijn woning zolang even een veilig onderkomen te hebben.

Groetjes van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: