Overdag veel bezigheden, in de avond wederom een prettige sfeer op de open afdeling, en leuke vrouwen……

Maandag 31 januari 2011 >> Overdag eigenlijk, naar mijn beleving, net weer iets teveel aan therapie-onderdelen, te weinig rustmogelijkheden… Het onderdeel creatieve therapie van morgen vind ik persoonlijk het leukste, maar het wekelijkse onderdeel op de maandag ‘ doelentherapie’  is iets wat voor een Vissen-mens als ik (die in wezen vooral gedreven wordt door de emotie, de intuitie) eigenlijk iets is waar ik (ook emotioneel gezien) nogal wat moeite mee heb. Ik heb dit laatste ook aangegeven aan degene die deze keer leiding gaf aan dit therapie-onderdeel. Bovendien, de mens was van oorsprong een zuiver intuitief handelend wezen, en heb zelf een gruwelijke hekel aan teveel struktuur, omdat het iets onnatuurlijks is. Een mens heeft in wezen helemaal geen struktuur nodig, maar is daarvan, zeker in deze tijd, mijlenver vervreemd geraakt helaas. Ik weet niet beter dan zo te leven als hierboven omschreven en dat leeft ook zoveel prettiger……, al is het vaak bijzonder moeilijk om enig tegenwicht te geven met betrekking tot andersdenkenden die deze levenswijze een ‘merkwaardige’ manier van leven vinden. Voor wat mij persoonlijk betreft zou het onderdeel doelentherapie van het programma geschrapt mogen worden…..

Vanmiddag even een kort bezoekje gebracht aan het nabijgelegen winkelcentrum in Groenhof. Teruggekomen met (hi hi), een verpakking met acht meergranenpannekoeken, een zak paprika chips en een setje colaflessen. Niet alleen erg smakelijk, maar voor velen ook nogal lachwekkend om bijvoorbeeld om zes uur in de ochtend als Noah van de nachtdienst de keuken heeft opengedaan, een aantal pannekoeken naar binnen te werken. Uiteraard met een kopje thee erbij. Een enkele keer ook wel eens tijdens de lunch een aantal pannekoeken, ter afwisseling van de broodmaaltijd…….

De sfeer hier is nog altijd bijzonder goed, en mensen komen, vergeleken met de periode november en december 2009 (vorige opname), ook veel meer en vanuit zichzelf tot tal van creatieve aktiviteiten in de huiskamer van deze open afdeling. Er is ook meer ruimte voor humor, en merk duidelijk dat ik een graag geziene gast ben hier op B0, zowel in het contact met verpleegkundigen, als met de psychiater als met de patienten. Laat ik voor het gemak zeggen, driekwart van de opgenomen patienten hier zijn momenteel vrouwen, en hele leuke ook…… Beetje moeilijk kiezen soms (hi hi), maar er zit er een tussen die naar mijn idee soms wat moeite heeft om aansluiting te vinden bij de rest van de aanwezigen, die het meest bijzonder is van allemaal. Ach, om misverstanden te voorkomen, ze zijn allemaal erg leuk…..

Nou ja, het blijft natuurlijk wel zo, de enigste die het leukste en meest bijzonder blijft dat is natuurlijk Peggy…

Ik was ook erg blij toen mijn moeder onlangs een stapel post van de afgelopen maand uit mijn brievenbus thuis naar de afdeling had meegenomen. Het meest bijzondere poststuk daartussen vond ik een hele bijzondere en opvallende kerstkaart, verstuurd door de familie van Peggy… 

Het is inmiddels alweer negen uur geweest, en stop nu weer even met schrijven……… Wel hoop ik komende week meer inzicht te krijgen in de toestand van mijn woning……

Groetjes van Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: