Veel steun i.v.m. overlijden van mijn vader, ook van buiten de open afdeling.

Maandag 14 februari 2011 >> Vanochtend na afloop van de dagopening toch maar even een bezoekje gebracht aan de kapper in het nabijgelegen winkelcentrum. Dat was ook wel weer even nodig na lange tijd. Eenmaal teruggekeerd in de kliniek een kort bezoekje gehad van mijn moeder, om de download-cd van Enya op te halen, bedoeld voor de crematie a.s. donderdag. Verder is er vandaag weer een bekende vrouw van middelbare leeftijd overgebracht van de gesloten afdeling in Hoofddorp naar hier. Ze deed uitgebreid verslag van het slechte leefklimaat op die afdeling….

Het ingekorte therapierooster van afgelopen week geldt ook voor deze week, en daarbij is uiteraard de donderdag helemaal vrijgesteld van therapie. Verder heb ik voorgesteld om na deze week eens of meerdere keren per week bij mijn moeder te gaan eten en om dan in de loop van de avond weer terug te keren. Misschien kan mijn psychiater bij de ambulante zorg van de ggz ook wat betekenen voor wat betreft de snelheid van terugkeer naar m’n woning. Ik heb zelf onlangs ook nog een mailtje gestuurd naar Woongroep Holland, maar tot op heden geen reaktie ontvangen. Wel begrijp ik dat de oorzaak van de brand van december jl. niet bij mijzelf wordt gezocht. Later hoop ik nog eens uitgebreid op papier te gaan zetten wat er zich in die periode van de brand precies heeft afgespeeld…

Van mensen binnen de woongroep CWA heb ik tot op heden nog geen enkele steun of teken van leven mogen ontvangen sinds mijn opname, zelfs niet nu ook daar bovendien het bericht van overlijden van mijn vader is binnengekomen. Ik vermoed dat dit alles te maken heeft met heersende vooroordelen en mogelijk ook roddels in delen van de woongroep… Misschien toch goed om mettertijd eens een mailtje richting het bestuur te gaan schrijven…, om mogelijke misverstanden tegen te gaan… Dat neemt niet weg dat ik nog steeds erg gehecht ben aan m’n woning, en dat er heus nog wel mensen wonen met wie ik voorheen een goed contact heb gehad…..

Wel nog altijd veel steun hier op de open afdeling, maar ook een bijzonder positief, persoonlijk sms bericht van familie van Peggy ontvangen vandaag!

Helaas moet ik dit berichtje alweer afsluiten, aangezien het etenstijd is…

Groeten aan iedereen,

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: