Korte nacht wegens brandalarm; toch vrij goede dag gehad…

Woensdag 2 maart 2011 >> Nou nou, het was me het dagje wel. Gisterenavond rond een uur of elf gaan slapen en middenin de nacht om even voor vier uur werd de open afdeling onaangenaam verrast door het brandalarm wat afging, wel een half uur achterelkaar. Toen maar even opgestaan en wat gedronken, en al lopende door de gangen kwam ik een verpleegkundige van de nachtdienst tegen die vertelde dat op de gesloten afdeling voor ouderen iemand stiekem had gerookt op de kamer, waardoor het alarm afging. Weer teruggekeerd op mijn kamer was het echter heel moeilijk om nog een beetje te kunnen slapen. Natuurlijk voel je zoiets ook nog overdag nawerken, en de meeste mensen konden zich tijdens de therapie-onderdelen ook moeilijker concentreren dan gebruikelijk. Vanmiddag toch even weggeweest, ditmaal per auto, want sinds gisteren heb ik dan eindelijk weer mijn rijbewijs en identiteitskaart op zak. Ik ben vanochtend voor de dagopening van 10 u. nog even wezen stemmen nabij de entree van het nabijgelegen verpleegtehuis Groenelaan, enkele minuten lopen hier vandaan. Ik ben al jaren lid van de partij van de dieren, en de keuze was dus gauw gemaakt. Helaas ook een aantal PVV stemmers op de afdeling, en wat daarbij opvalt dat het voor een belangrijk deel gaat om opgenomen mensen op de afdeling rond de 30 jaar of daar beneden…

Gisteren ook een drukke dag gehad en ook een gesprekje met de afdelingspsychiater; een positief gesprekje waarin onder andere voorstellen werden gedaan voor nachtjes verlof bij mijn moeder thuis. Mijn moeder, en dat valt zeer te begrijpen, is er op dit moment nog niet aan toe om mij langere tijd achterelkaar op te vangen, want het onderwerp ontslag over een aantal weken kwam ook ter sprake. En dat is ook logisch, want, aldus de psychiater, van ziekte is psychiatrisch gezien al langere tijd geen sprake meer, en ik ben ook stabiel… Mijn psychiater van de ambulante zorgverlening van de GGZ is, zo vertelde de afdelingspsychiater, hard bezig om wat meer druk te gooien aangaande de onduidelijke woonsituatie; onduidelijk voor zowel de al lange tijd geleden beloofde lijst van goede en verloren gegane spullen vanuit mijn woning, als voor wat betreft de voortgang van de herstelwerkzaamheden en het tijdstip waarop ik weer terug kan keren in de woning. Dit is niet alleen zeer vervelend voor mijzelf, maar uiteindelijk ook voor de ggz zelf, aangezien ik noodgedwongen een kamer in beslag neem, terwijl ik niet meer ziek ben. Er zijn meer mensen die hier wachten op een kamer……

Morgenochtend ga ik even langs mijn moeder, en ga dan even met mijn hond Debby een bezoekje brengen aan de hondentrimster, zeg maar de kapster van Debby. In de middag ben ik dan weer  terug op de afdeling.

Een aantal dagen geleden heb ik nog wat foto’s van mijn kamer hier gemaakt. Eerdaags kun je er een aantal van zien op deze weblog.

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: