Wederom drukke, maar wel leuke en positieve dag, en bijgewerkte muziekwebsite op http://cbdekat.magix.net/public

Donderdag 3 maart 2011 >> Vanochtend al relatief vroeg opgestaan en rond tien uur in de ochtend met de auto naar mijn moeder gegaan om mijn hond Debby op te halen. Samen met haar ben ik naar Inge de hondentrimster (=kapper) geweest. Debby is weer aardig geknipt na lange tijd, al heb ik samen met de hondentrimster wel moeten besluiten om de knipbeurt later af te maken. Dit om Debby, gezien haar cardiomyopathie (hartspierziekte), wat te ontlasten. Volgende week vrijdag om half elf dus de tweede vervolg-knipbeurt van Debby. Ik hoop van harte dat ze nog een of twee jaartjes te gaan heeft…

Ik was weer rond twaalf uur in de middag terug op de open afdeling en heb tussen 14- en 15:30 uur de training “ Helpen bij herstel” bijgewoond. Dat is een training zowel voor clienten van de ggz als voor hulpverleners, om van elkaar te leren en om de kwaliteit van de zorgverlening te verbeteren. Een vrij intensieve, maar wel erg interessante en nuttige training, iedere donderdagmiddag. Dit sluit mooi aan bij de cursus ervaringsdeskundigheid die ik in de nazomer hoop te gaan volgen in Haarlem. Eigenlijk heb ik die cursus naar mijn beleving niet eens nodig, aangezien ik in de loop der jaren al heel veel bestudeerd heb op het gebied van de psychiatrie. Met name de werken van C.G.Jung hebben me in de loop der jaren nogal geraakt, maar zie in een efficientere hulpverlening toch de noodzaak van het combineren van reguliere inzichten samen met inzichten en methoden vanuit de “alternatieve” , oftewel spirituele richting.

In de namiddag ben ik even met de auto naar winkelcentrum Groenhof geweest voor wat kleinere inkopen te doen. Eenmaal teruggekeerd op de kliniek verder een vrij rustig verloop van de dag en avond. ‘ s Avonds kwam Harmke, een client, nog even bij me aan tafel zitten en liet haar een boek zien wat ik recentelijk heb aangeschaft en wat gaat over de ontwikke-lingen met betrekking tot het toegroeien naar wat wel de Nieuwe Tijd wordt genoemd, de periode na 21 december 2012. Ik geloof nog altijd dat er een zeer grote kern van waarheid zit in dergelijke inzichten en dat er rond en na die tijd heel veel in positieve zin gaat veranderen. Voor mensen die daar wat meer over willen weten, ik ben bezig er een hele website aan te wijden. Een aantal maanden geleden heb ik alvast een tijdelijk testontwerp van deze site gemaakt die ik later dit jaar hoop te gaan uitbreiden. Voor de mensen die dat nog niet bekend is, deze site kun je vinden op www.wakkerbewustzijn.nl .

Het wezenlijke verschil met eerdere opnames is dat ik deze keer vele nieuwe mensen heb leren kennen en een aantal nieuwe contacten heb gelegd waar mogelijk een blijvend contact uit zou kunnen voortvloeien. Ik hoop het in ieder geval wel. Ik bedoel hier bijvoorbeeld Shanol (vriendelijke Turkse man die sinds kort met ontslag is), Susanna (eveneens met ontslag sinds kort), Petra (oud klasgenote van vele jaren terug, al weken geleden naar een andere lokatie verhuisd), Anja en Hassan, en niet te vergeten Harmke. Zij kwam vanavond in de huiskamer bij me aan tafel zitten voor enige tijd, zoals ik al eerder opmerkte. Ze gaf al meerdere keren aan dat ze het leuk zou vinden om ons contact ook na de ggz periode voort te zetten, en dat lijkt mij namelijk ook erg leuk. Ik zie ernaar uit. Erg aardige vrouw en het is een leuk contact, eigenlijk al vanaf het begin.

En tenslotte, ik heb met de oude digitale camera van mijn vader nog een zestal foto’ s gemaakt van de binnenkant van mijn kamer hier op de afdeling, kamer nummer 17. De foto’ s zijn helaas niet allemaal even scherp en geslaagd, maar het is alleen maar bedoeld om enig beeld te geven van de grote kamer hier.

Mijn muziekwebsite is verder uitgebreid. Zie hiervoor http://cbdekat.magix.net/public .

Groetjes van Boudewijn…..

IMG_0105IMG_0106IMG_0107IMG_0108IMG_0109IMG_0110

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: