Aanrijding buiten eigen schuld, mijn verjaardag, advies verpleging: vermijd agressieve client op open afdeling…

Dinsdag 8 maart 2011 >> Vandaag een iets betere dag dan gisteren, maar wel erg moe. Het gebeuren rondom de agressieve persoon maakte nogal wat emoties los en kostte me heel veel energie. Desondanks kon ik toch nog de therapie-onderdelen bijwonen. De persoon die zoveel overlast veroorzaakt(e) heeft daarnaast nog heel veel meer op zijn geweten, waaronder ook lichamelijke agressie naar mensen toe. Lastig is het wel dat ik hem vijf keer per week tegenkom tijdens de dagopening…… Echt prettig is zoiets niet….

Vanmiddag zat ik even op mijn kamer wat administratieve zaken op de computer af te handelen, toen iemand van de verpleging een speciale lijst kwam brengen in verband met de avondmaaltijd van vrijdag 18 maart aanstaande. Mensen die jarig zijn hebben recht op een speciale verjaardagsmaaltijd; een speciale maaltijd die je normaal niet krijgt. In dat weekeinde ga ik ook nog een keer bij mijn moeder eten. Verder zet ik mijn naam op de verloflijst van komend weekeinde, een nachtje bij mijn moeder thuis. De psychiater had al aangegeven dat dat tot de mogelijkheden behoort.

Gisterenavond kreeg ik van iemand van de nachtdienst het advies om de overlast veroorzakende persoon zoveel mogelijk uit de buurt te gaan en hem te mijden. Groot verschil tussen hem en mijzelf; veel mensen hebben een hekel aan hem, en ikzelf ben juist een geliefde persoon hier op de afdeling en onder het hulpverlenende personeel. Ik hoop dat het gebeuren van gisterenavond niet te veel schade heeft aangericht voor wat betreft het sociale leven hier……..

Vanmiddag ben ik ook nog even wat inkopen gaan doen. Toen ik weer weg wilde rijden probeerde een grijze Mercedes naast me in te parkeren, maar de vrouw nam de bocht veel te krap, waardoor niet alleen mijn auto werd beschadigd, maar ook de auto aan de andere kant. De vrouw was zo vriendelijk om me haar telefoonnummer en naam te geven, voor het geval de schade toch ernstiger blijkt te zijn als het lijkt. Voor zover ik kon zien is alleen de plastic bumper licht beschadigd en de lak lijkt onbeschadigd te zijn…

Mijn stemming is gelukkig ietsje verbeterd ten opzichte van gisteren, maar nog niet ideaal momenteel…

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: