Ergernis omtrent eerder agressieve persoon op open afdeling…

Maandag(nacht) 14 maart 2011 >> Op zich wel een goede avond. Ben wezen eten bij mijn moeder en ze had deze keer een heerlijke maaltijd met gebakken zalmfilet gemaakt. Daarnaast heb ik ook nog wat administratieve dingen op de computer voor haar in orde gemaakt.

In eerste instantie een rustige en bijzonder stille avond op de open afdeling, en heb nog een heel prettig gesprek gehad met iemand die hier sinds kort voor tijdelijk is opgenomen en ook hooggevoelig is. Daarna heel even televisie gekeken en ben daarna verder gegaan aan het verder schrijven van een handgeschreven brief aan goede kennissen van mij, buiten het Centraal Wonen projekt. Dat ging goed, tot het moment, zo rond half twaalf vanavond, dat ik een vrij sterke negatieve energie voelde, al wandelende richting de binnenplaats van de afdeling.

Ik hoorde achter me, in de keuken, een bekende stem, dezelfde persoon die me nog vrij recentelijk op een bijzonder groffe, verbaal-agressieve manier verzonnen dingen begon ten laste te leggen, waardoor ik me enige tijd bijzonder ongemakkelijk voelde. Ik heb dat toen gemeld bij de verpleging en deze nam mijn klacht zeer serieus en ze zouden er werk van maken. Maar toch, ik voelde ook vanavond weer deze energie, ook toen ik de keukenruimte binnenliep om nog een laatste beker cola in te schenken voor het slapen gaan… Deze persoon maakt me onrustig en ik praat niet meer met hem en probeer hem ook zoveel mogelijk te mijden, te negeren, wat overigens ook het advies was van iemand van de nachtdienst, een aantal dagen geleden. Hij probeert positieve energie aan me te onttrekken en dat voelt niet prettig.

Helaas probeerde hij de laatste tijd al enkele keren om juist die mensen te belasten met zijn ellende, die het juist niet kunnen gebruiken naar mijn idee. Bij tijden mag hij dan vrij aardig lijken, het leven leerde me wel degelijk om…..door maskers van mensen heen te kijken……. Ik voelde toch de behoefte om dit even te schrijven. Ik wilde het even kwijt.

Boudewijn.

Comments

 1. Susanna says:

  Hoi Boudewijn,

  Wilde je laten weten dat ik zo af en toe graag wil weten hoe het je vergaat 🙂
  En dus hier lees. Je schrijft helder en concreet, dat is prettig voor zo’n chaoshoofd als die van mij 🙂

  Ik lees je worsteling met die agressieve meneer. Volgensmij pak je dat goed aan!
  Sterkte daarmee. Het zijn vervelende mensen. Ben blij dat je de verpleging op de hoogte houdt.

  Voor de rest? Ik glimlach.
  Je hebt zoveel voor je kiezen en toch blijf je staan. Bewondering daarom.

  Met mij is het oke.
  Ik werk voorzichtig weer
  en natuurlijk trap ik in alle valkuilen 🙂 maar nu wel met opgeheven hoofd en ik leer ervan!

  Heb het goed. Hoop dat het oke gaat komen met je woonruimte en je snel weer een plek hebt met privacy. Hoewel ik het idee heb dat de aanspraak en omgang met de andere cliënten jou net zo goed doet als het mij deed.

  Hou je taai!!

  Susanna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: