Drukke donderdag, foto’s van mijn kamer nr.17, bijeenkomst “Werken aan herstel”…

Donderdag 24 maart 2011 >> Vandaag was het een relatief drukke, enigszins vermoeiende, maar wel vrij positieve dag. Vanmiddag was weer de bijeenkomst ‘werken aan herstel’, bedoeld om hulpverleners en clienten dichter bijelkaar te brengen om het zo maar eens te zeggen. In deze bijeenkomst ging het over “De rol van de client, betekenis en gemis”. Een interessante bijeenkomst voor velen en het leek me wel een goed idee om een stukje tekst in deze weblog over te nemen van een formulier wat de deelnemers deze keer kregen:

“In deze rol verlies je tijdelijk of langdurig rollen die inhoudelijk veel voor je betekenen. Met het verlies van de voor jou belangrijke rollen, verlies je als het ware een stukje van je identiteit. Vaak word je door je omgeving alleen nog maar als patient gezien. Dit werkt kleinerend en maakt je vaak machtelozer en zieker dan je je al voelt. Het bemoeilijkt de weg naar herstel en het hervinden van eigenwaarde en innerlijke kracht. Het is iets wat je met elkaar gemeen hebt, wat je kunt herkennen bij elkaar en wat je met elkaar kunt delen. Door het er samen over te hebben komt er ruimte om een weg te zoeken hoe je met deze rol om kunt gaan en hoe je wilt dat anderen met jouw rol als client omgaan…”.

Het was, net als vorige week donderdag, ook deze keer weer een hoge opkomst tijdens deze bijeenkomst. De eerstvolgende bijeenkomst is pas over twee weken.

Enige tijd geleden heb ik geprobeerd om van mijn kamer hier op de afdeling wat foto’s te maken. Helaas zijn ze niet allemaal even goed gelukt, maar ter illustratie wil ik hierbij toch proberen een aantal foto’s in deze weblog op te nemen.:

IMG_0105IMG_0106IMG_0107IMG_0108IMG_0109IMG_0110

Mijn stemming was vandaag gelukkig vrij positief. Gisteren nog een leuk emailberichtje ontvangen van iemand die ik hier heb leren kennen en die sinds kort met ontslag is. Verder doe ik het rustig aan, want het was wel een relatief vermoeiende dag.

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: