Vannacht zomertijd, rustige avond op B0, kort uitstapje naar Stadshart…

Zaterdag 26 maart 2011 >> Vandaag was het wederom bijzonder stil hier op de open afdeling. Vanmiddag ben ik even met de auto naar het stadshart geweest en heb daar voor enkele euro’s een paar prachtige muziek cd’s gekocht. Daniela, iemand met wie ik al enige tijd een leuk vriendschappelijk contact heb en die ik destijds in de jaren ‘90 op een therapie-groepje heb leren kennen, belde me ook nog op en we hebben samen in het restaurant bij VenD wat gedronken. Van haar heb ik op de cd afdeling nog een hele leuke cd voor mijn verjaardag gekregen van Alicia Keys.

Even daarna ben ik nog even wat flessen frisdrank gaan halen in w.c. Groenhof en vervolgens weer richting de kliniek gegaan. Hier op de afdeling nog een aardig gesprekje gehad met Alex, de schoonmaker; diezelfde alleraardigste Surinamer die me op 24 december 2009 zo goed heeft geholpen met het inladen van mijn spullen uit m’n toenmalige kamer nr. 30 hier, in de auto, op de dag dat ik met klinisch ontslag ging. Hij werkt hier nog altijd, heeft veel gevoel voor humor, maar kan ook op een prettige manier over serieuze dingen praten. De communicatie met hem gaat grotendeels in het Engels, maar dat gaat me gemakkelijk af. We kwamen op een gegeven moment ook te spreken over mijn vader en over Peggy, en hij merkte daarbij op: “You will meet eachother again in future”.

Verder vernam ik van een goede vriendin dat zij op afstand mijn sterke bron van energie kon voelen, en daarbij voelde zij tegelijkertijd ook de aanwezigheid van een vrouwelijke energie, wat naar mijn idee alleen maar de energie van Peggy kan zijn. Er bestaat nog altijd een buitengewoon sterke spirituele band (spirituele verbinding) tussen haar en mij. Dit laatste mag ik ook met een zekere regelmaat op een zeer aangenaam voelende fysieke manier ervaren; een aangenaam  tintelende energiestroom die via het zgn. ‘ kruinchakra’ binnenkomt, de hersenen en het verdere lichaam doorstroomt, om uiteindelijk weer via de voeten het lichaam te verlaten… Verder is het nog altijd zo dat er in periodes waarin mijn hoofd kwa gedachten vrijwel helemaal leeg is, nog altijd communicatie met haar mogelijk is langs zuiver telepatische weg. Het voelt in ieder geval goed, zuiver positief… Later wil ik proberen om daarover wat meer te vertellen op een bijgewerkte versie van de “Website van Peggy en Boudewijn” op het adres www.boudewijnhoogsensitief.nl . De backup van deze website is vanwege de brand in mijn woning hoogstwaarschijnlijk verloren gegaan, maar ik probeer wel om de huidige site zo nauwkeurig mogelijk opnieuw te ontwerpen en, waar nodig, aan te passen aan de huidige stand van zaken… (deze alinea van deze weblog bijgewerkt op woensdag 6 april 2011).

Officieel gaat vannacht om  twee uur de zomertijd in. Dat betekent officieel dus dat om twee uur vannacht alle klokken een uur vooruit worden gezet. Ik heb, om er alvast een beetje aan te wennen, voor mezelf mijn horloge en de wekkerradio in mijn slaapkamer vlak voor het avondeten alvast een uurtje vooruit gezet. De computer handmatig aan de zomertijd aanpassen is niet nodig, want dit gebeurt meestal automatisch.

Ik heb de afgelopen nacht goed geslapen, al werd ik tussendoor wel eventjes wakker.

Vanavond in de medicijnkamer even een kort gesprekje met David van de avonddienst, en hij is het er roerend mee eens dat ik op korte termijn na lange tijd eens een kijkje in mijn woning ga nemen.

Afgelopen middag heerste er wel wat onrust. Dit naar aanleiding van een bericht in de zaterdageditie van Het Parool, over minister Donner die de huren in sociale huurwoningen in een klap met maar liefst 120 euro per maand wil gaan verhogen. We begrijp ik dat dat alleen zou gaan om ‘ nieuwe huurders ‘ , dus niet voor mijn situatie. Een ander verhaal zou het zijn als ik niet in mijn oude woning zou kunnen terugkeren, en als ik noodgedwongen zou moeten verhuizen. Al blijft dit natuurlijk een volstrekt belachelijk en oneerlijk voorstel van de minister. In het geval van verhuizing zou, voor wat mijzelf betreft, de huur in een keer omhoog gaan van 475 naar bijna 600 euro per maand, en dat valt voor een standaard Wajonger eenvoudigweg nauwelijks meer op te brengen; een huurverhoging ineens van ongeveer 25%, en dat is gewoon absurd. Deze maatregel is bovendien zo krom als een hoepel, want mensen met een inkomen boven de 43.000 euro per maand zouden ongeveer 5% omhoog gaan in de huurlasten. Veel gekker moet het niet worden.

 

Boudewijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: